Tasteit

Γκασπάτσο: Η κρύα σούπα με τα υλικά και τη γεύση της χωριάτικης σαλάτας

Το τέλειο γεύμα στις υψηλές θερμοκρασίες

Gazpacho, η ξακουστή κρύα ντοματόσουπα, που τρώγεται σε όλες τις χώρες της Μεσογείου.

Είναι η απόλυτη λύση για ένα ελαφρύ γεύμα κατά τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες και η γεύση της είναι γεμάτη φρεσκάδα

Τα υλικά της είναι τα ίδια με αυτά της χωριάτικης σαλάτας, ωστόσο υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Οι σωστές ντομάτες για την κρύα σούπα γκασπάτσο, είναι οι μακρουλές (πομοντόρια), που έχουν περισσότερη σάρκα και λιγότερους σπόρους.

Σερβίρουμε με ψημένο ψωμί ή κρουτόν και μια κουταλιά τυρί κρέμα.

Σούπα γκασπάτσο

Υλικά:

  • 1 κιλό πομοντόρια (μακρόστενες τομάτες)
  • 1 αγγούρι 
  • 1 μικρή πιπεριά κόκκινη
  • 1 μικρή πιπεριά πράσινη
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 φέτες ξερό ψωμί
  • 2 κ.σ. ξύδι 
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • τυρί κρέμα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Σπάμε μέσα και τη σκελίδα σκόρδου.

Τρίβουμε σε ψίχουλα το μπαγιάτικο ψωμί, και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το ξύδι.

Τα ανακατεύουμε και τα πατάμε με τα χέρια να δώσουν όσο περισσότερο ζωμό γίνεται.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Όσο περισσότερη ώρα αφήσουμε τα λαχανικά στο ψυγείο, τόσο περισσότερη γεύση θα έχουμε. 

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βάζουμε τα λαχανικά να πολτοποιηθούν στο μπλέντερ.

Δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε, όπως μας αρέσει.

Σερβίρουμε τη σούπα, παγωμένη σε κρύα μπολ, με μία κουταλιά τυρί κρέμα και κρουτόν ή φρυγανισμένο ψωμί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Il Giardino Segreto: Ο «μυστικός κήπος» που έγινε γαστρονομικός προορισμός
Τι συμβαίνει όταν η βιώσιμη γαστρονομία συναντά την ιταλική κουζίνα, τα κρασιά της γείτονος και τα signature cocktails στην καρδιά της Αθήνας; Την απάντηση δίνει ο Executive Chef της Μεγάλης Βρεττανίας Αστέριος Κοστούδης
Il Giardino Segreto: Ο «μυστικός κήπος» που έγινε γαστρονομικός προορισμός