Tasteit

Πίτα τάκος με κοτόπουλο και ριζότο θαλασσινών ξεχωρίζουν στο μενού της επόμενης εβδομάδας

Ταξίδι γεύσεων

Αν το σχεδίασμα του εβδομαδιαίου προγράμματος φαγητού, σας φαίνεται βουνό, τότε είστε στο σωστό μέρος.

Εδώ, τα υλικά και η διάθεση του καιρού μας δίνουν το έναυσμα να μπούμε στην κουζίνα και να σας παρασύρουμε μαζί μας.

Και αυτή την εβδομάδα, λοιπόν συνδυάζουμε την παράδοση, την δημιουργικότητα και τις γεύσεις της θάλασσας και της φύσης.

Σε αυτό το εβδομαδιαίο μενού, η γαστρονομική ποικιλία αναδεικνύει την πλούσια ελληνική και διεθνή κουζίνα, από λαχταριστά τάκος σε πίτα και ζεστή ψαρόσουπα, μέχρι κρεμώδες τυρένιο κριθαράκι, που λιώνει στον ουρανίσκο και μια πίτα για όλη την οικογένεια, γεμάτη νοστιμιά.

Ένα ταξίδι γεύσεων που παντρεύει τα απλά υλικά με τη μαγεία της μαγειρικής, βοηθώντας μας να απολαύσουμε την κάθε μπουκιά με αίσθηση ευχαρίστησης και θαλπωρής.

Το μενού της επόμενης εβδομάδας

Δευτέρα

Πίτα τάκος με κοτόπουλο, μαύρα φασόλια και καλαμπόκι: στήνεται με τη λογική που φτιάχνουμε τα λαζάνια, σε στρώσεις και από εκεί αυτοσχεδιάζετε. Σερβίρουμε με sour cream, ή γιαούρτι.

Ψώνια: τορτίγιες καλαμποκιού, κοτόπουλο (φιλέτο ή μπούτι), μαύρα φασόλια (κονσέρβα), καλαμπόκι (κονσέρβα), πιπεριές καυτέρες(βαζάκι), σάλσα (βαζάκι), ξινή κρέμα, τσένταρ τριμμένο, φρέσκος κόλιανδρος, κίμινο.

Τρίτη

Ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο και λαχανικά: θρεπτική και αγαπημένη σούπα, ακόμη και για εκείνους που δεν δυσκολεύονται με το ψάρι. Καθαρισμένο μέσα σε ζεστή, αρωματική, σούπα, δεν το περιφρόνησε κανείς.

Ψώνια: κοκκινόψαρο, καρότα, κρεμμύδι, σελινόριζα, ντομάτα φρέσκια, πατάτα, κολοκύθια.

Τετάρτη

Κρεμώδες κριθαράκι με μπρόκολο και παρμεζάνα: vegeterian και comfort φαγάκι, με νοστιμιά, και θρεπτικότητα.

Υλικά: κριθαράκι χονδρό, μπρόκολο, παρμεζάνα, τυρί κρέμα, κρεμμύδι, σκόρδο.

Πέμπτη

Πρασοκιμαδόπιτα: Χορταστική πίτα, που μπορείτε να την έχετε την επόμενη μέρα για κολατσιό. Φτιάξετε μεγάλο ταψί και θα με θυμηθείτε.

Ψώνια: κιμάς (μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος), πράσα, άνηθο, φύλλο για πίτα, αγοραστό (βέργας) ή σπιτικό.

Παρασκευή

Ριζότο θαλασσινών: αν έχετε την πολυτέλεια να το ετοιμάσετε λίγο πριν καθίσετε στο τραπέζι, τότε η απόλαυση θα είναι μεγαλύτερη. Αλλιώς, σταματάτε το μαγείρεμα 5 λεπτά πριν το τελικό στάδιο και ολοκληρώνετε, λίγο, πριν σερβίρετε.

Ψώνια: ρύζι τύπου arborio ή καρολίνα, ανάμεικτα κατεψυγμένα θαλασσινά, φρέσκο κρεμμύδι, αστεροειδή γλυκάνισο, άνηθο, ζωμό λαχανικών, λεμόνι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα