Ένα δροσερό και ελαφρύ πιάτο για τα καλοκαιρινά τραπέζια μας.
Το κοτόπουλο με λαχανικά, σε κρεμώδη σάλτσα γιαουρτιού, είναι φαγητό με χαμηλό βαθμό δυσκολίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μπορούμε να του δώσουμε, ανατολίτικο άρωμα, αν βάλουμε μπαχαρικά όπως το κύμινο και το κάρι.
Σε αυτή την περίπτωση, θα σερβίρουμε με αραβικές πίτες, που θα έχουμε ζεστάνει ελαφρώς.
Αλλιώς μπορούμε απλώς να ετοιμάσουμε ένα ρυζάκι ατμού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κοτόπουλο με λαχανικά σε σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια
- 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
- 2 πιπεριές (πράσινη και κόκκινη) σε μπαστουνάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
- 100ml κρασί
- 2 κ.σ αλεύρι
- χυμό από 2 λεμόνια
- αν θέλουμε: 1 κ.γ κάρι, 1 κ.γ σκόνη τζίντζερ, 1 κ.γ κύμινο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αλευρώνουμε, για να κάνουν ωραία κρούστα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, από όλες τις πλευρές.
Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά, περίπου.
Όταν μαλακώσουν, ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε, αν μας αρέσουν οι ανατολίτικες γεύσεις, το κάρι, το κύμινο και το τζίντζερ.
Σβήνουμε με το κρασί, καλύπτουμε με νερό τα κομμάτια του κοτόπουλου και βράζουμε για 45 λεπτά.
Όταν το κοτόπουλο μαλακώσει, σβήνουμε το μάτι, βγάζουμε την κατσαρόλα από πάνω και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε λίγες κουταλιές από τη ζεστή σάλτσα της κατσαρόλας, γιατί αν το βάλουμε κατευθείαν στο φαγητό θα «χωρίσει». Ύστερα ρίχνουμε το γιαούρτι στην κατσαρόλα και την κουνάμε γύρω γύρω.
Αν πρόκειται να σερβίρουμε με αραβικές πίτες ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο (pulled) στην σάλτσα, για να φαγωθεί πιο εύκολα.