Την κολοκύθα σε αυτά τα ατομικά κεκάκια, ούτε την βλέπεις, ούτε την μυρίζεις.
Δεν υπάρχει ούτε μια νότα μπαχαρικών που θα σας θυμίσουν γλυκίσματα του φθινοπώρου και του Halloween.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο πουρές κολοκύθας προσθέτει υγρασία και δίνει στα muffins μια αφράτη και ζουμερή υφή που κρατάει για μέρες.
Μπορείτε να βρείτε, πουρέ κολοκύθας σε κονσέρβα στο σούπερ μάρκετ ή να μαγειρέψετε κομμάτια φρέσκιας, να τα πολτοποιήσετε και να αφήσετε τον πουρέ να στραγγίσει τα υγρά του.
Επιλέξετε ανάλογα με τον χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας, το σίγουρο είναι ότι ειδικά τα παιδιά, θα τα λατρέψουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Muffins με σοκολάτα και γλυκολοκύθα
Υλικά:
- 115 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
- 2/3 φλ.(130 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
- 2/3 φλ. (130 γρ.) καστανή ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κονσέρβα (420 γρ.) πουρέ κολοκύθας
- 1/3 φλ. πλήρες γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλ. (240 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. (50 γρ.) κακάο σε σκόνη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας(σκούρα ή γάλακτος)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί με 16 θήκες για μάφιν, τα ατομικά χαρτάκια.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά, τον πουρέ κολοκύθας, το γάλα και τη βανίλια.
Χτυπάμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 2 λεπτά.
Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι πάνω από το μπολ και ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο σε σκόνη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά πάνω από τα υγρά υλικά και, στη συνέχεια, με λαστιχένια σπάτουλα τα διπλώνουμε μέχρι να μην υπάρχουν ίχνη αλευριού.
Διπλώνουμε στο μείγμα και τα κομματάκια σοκολάτας.
Γεμίζουμε κατά τα 2/3 τις θήκες στο ταψί και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά, τσεκάροντας με την οδοντογλυφίδα, να βγαίνει καθαρή και στεγνή.
Τα muffins που περισσεύουν διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, για 4 ημέρες.