Tasteit

Συνταγή για πίτσα τσίζμπεργκερ

Δύο απολαύσεις σε μία

Κρατήστε αυτή τη συνταγή για την επόμενη cheat day, δηλαδή την επόμενη φορά που θέλετε να φάτε κάτι «βρώμικο» στο σπίτι.

Είναι συνδυασμός, δύο comfort πιάτων, αμφότερα, με φανατικό κοινό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπιτική ή αγοραστή ζύμη, με παρόμοιο αποτέλεσμα.

Μάλιστα αυτό το topping, «σηκώνει» τη ζύμη μας πιο αφράτη από το κλασικό ζητούμενο, που είναι η λεπτή ζύμη.

Αυτό που θα δώσει την αίσθηση του τσίζμπεργκερ, είναι οι πίκλες και η burger sauce, του εμπορίου που θα βάλετε, από πάνω, πριν το σερβίρισμα.

Πίτσα τσιζμπεργκερ

Υλικά:

  • ζύμη πίτσας έτοιμη ή σπιτική
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, σε λεπτά φετάκια
  • 60 γρ. ζάχαρη, καστανή
  • 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
  • 120 γρ. κέτσαπ + 2 κ.σ. για τη βάση της πίτσας
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 200 γρ. τριμμένο κίτρινο cheddar
  • αλάτι-πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • 6 μικρές πίκλες κομμένες σε φετάκια
  • burger sauce(εμπορίου)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στις αντιστάσεις.

Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και βάζουμε το κρεμμύδι και τη ζάχαρη.

Σοτάρουμε για 5 λεπτά, να καραμελώσει το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε τον κιμά, να καβουρδιστεί, προσθέτουμε την πάπρικα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρεύουμε τον κιμά για λίγα λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Προσθέτουμε την κέτσαπ και τη μουστάρδα και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα

Απλώνουμε σε λαδωμένο ρηχό ταψί, τη ζύμη της πίτσας, για να γίνει λεπτή. Βάζουμε την κέτσαπ σε όλη την επιφάνεια, απλώνουμε τον κιμά και ρίχνουμε παντού τα τριμμένα τυριά. 

Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά, στο κάτω ράφι, για να τραγανίσει από κάτω, η ζύμη.

Σερβίρουμε με πίκλες κομμένες σε φετάκια και αγοραστή burger sauce.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα