Tasteit

Συνταγή για πουτίγκα σοκολάτας με 2 υλικά

Έτοιμη για ψυγείο σε 5 λεπτά

Συμβαίνει συχνά να λαχταράμε τη γεύση και τη θαλπωρή της σοκολάτας.

Τα γλυκά με σοκολάτα ποικίλουν από εκείνα με άπειρα υλικά, λιπαρά και περίτεχνη προετοιμασία, που τα λατρεύουμε, εννοείται, μέχρι τα ελαφριά, εύκολα και γρήγορα, στην προετοιμασία τους.

Ωστόσο σοκολατογλυκά, με μόλις 2 υλικά, σπάνια συναντάς. Θα σας κρατήσω λίγο ακόμη σε αγωνία για το ποια είναι αυτά τα υλικά!

Μάλιστα η πουτίγκα αυτή, δεν έχει καθόλου προσθήκη ζάχαρης ή γλυκαντικών και η γλύκα προέρχεται από την σοκολάτα, που μπορείτε να επιλέξετε να είναι με stevia, για ακόμη πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.

Αν το επιθυμείτε μπορείτε να φτιάξετε μία απλή βάση στο κάθε μπολ, με γκρανόλα ή τριμμένα μπισκότα και να διακοσμήσετε με κόκκινα φρούτα.

Πουτίγκα σοκολάτας με δύο υλικά

Υλικά για 6 μερίδες:

  • 2 φλιτζάνια πλήρες στραγγιστό γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε το γιαούρτι στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων και όσο είναι ακόμη ζεστή, την ρίχνουμε γρήγορα στο κέντρο του γιαουρτιού.

Χτυπάμε πάλι να αναμειχθούν καλά, σταματώντας και ξύνοντας τις πλευρές της κανάτας ή του μπολ.

Μεταφέρουμε σε ατομικά μπολάκια και βάζουμε το ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον μία ώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
ΟιΝοτικά PRO 2025: η Κρήτη στην Αθήνα μέσα από ένα ταξίδι στη γεύση, στη γνώση και στο κρασί
Η Κρήτη παρουσιάζει τη σύγχρονη οινική της ταυτότητα μέσα από τα ΟιΝοτικά PRO 2025, μια διοργάνωση που φέρνει τους κορυφαίους Κρητικούς οινοποιούς κοντά στους επαγγελματίες της γαστρονομίας και του κρασιού στην Αθήνα
ΟιΝοτικά PRO 2025: η Κρήτη στην Αθήνα μέσα από ένα ταξίδι στη γεύση, στη γνώση και στο κρασί