Τεχνολογία

Apple εναντίον HTC

Η Apple κατέθεσε μήνυση κατά της HTC, με τον ισχυρισμό πως καταπατούνται 20 πατέντες της στο software και το hardware.

Η μήνυση αφορά τα smartphones με οθόνη αφής και χρησιμοποιούν το λογισμικό της Google.

Οι πατέντες είναι του iPhone και κάποιες από αυτές χρονολογούνται από τη δεκαετία του 90. Η διαμάχη σχετίζεται άμεσα με το λειτουργικό της Google, το Android, αλλά και το Google Nexus One, το νέο smartphone που κατασκευάζεται απο την HTC.

Η Apple ισχυρίζεται οτι και οι συσκευές Hero, Dream και myTouch, που εξοπλίζονται με Android καταπατούν τις πατέντες τις σε επίπεδο υλικού σχεδιασμού και λογισμικού.

Η κίνηση αυτή θεωρείται ότι στοχεύει έμμεσα την Google αφού η HTC είναι πιο εύκολος δικαστικός αντίπαλος, η οποία υποστηρίζει γερά το λειτουργικό της σύστημα.

Τέλος και η περίοδος που διάλεξε η Apple να κάνει την κίνηση δεν είναι τυχαία αφού το Android αρχίζει να αυξάνει το μερίδιό του στην αγορά, κερδίζοντας σιγά σιγά το iPhone.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τεχνολογία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τεχνολογία: Περισσότερα άρθρα
Η διασφάλιση της καθολικής ψηφιακής προσβασιμότητας αντικείμενο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του ΙΤΕ
Στόχος η ενίσχυση της καθολικής προσβασιμότητας στις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες και η προώθηση της ψηφιακής ένταξης, ιδίως για τα ΑμεΑ
Βασίλης Χαρμανδάρης (Πηγή φωτό: Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας)