Τεχνολογία

H Google στο στόχαστρο της Κομισιόν

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα ανταγωνισμού κι αυτό είναι κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από τις πολυετείς διαμάχες της με την Intel και τη Microsoft.

Η Google κατηγορείται για πρακτικές που βλάπτουν την ανταγωνισμό και/ή τους πελάτες της.

Απ’οτι φαίνεται θα ξεκινήσει ένα νέο σίριαλ με πολλά επεισόδια, καθώς η Κομισιόν αναμένεται να εξετάσει τις προσφυγές τριών εταιρειών που κατηγορούν τη Google για αθέμιτες πρακτικές.

Δύο ιστοσελίδες έχουν καταθέσει έγγραφη διαμαρτυρία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία αναφέρουν ότι η μηχανή αναζήτησης της Google τις εμφανίζει αδικαιολόγητα χαμηλά, με αποτέλεσμα να χάνουν διαφημιστικά έσοδα και τους πελάτες.

Στην περίπτωση όμως που η Κομισιόν ξεκινήσει επίσημη έρευνα, θα πρέπει να γίνουν πολλές συσκέψεις για να βρουν λύση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τεχνολογία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τεχνολογία: Περισσότερα άρθρα
Η διασφάλιση της καθολικής ψηφιακής προσβασιμότητας αντικείμενο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του ΙΤΕ
Στόχος η ενίσχυση της καθολικής προσβασιμότητας στις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες και η προώθηση της ψηφιακής ένταξης, ιδίως για τα ΑμεΑ
Βασίλης Χαρμανδάρης (Πηγή φωτό: Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας)