Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η Huawei παρουσίασε το νέο λειτουργικό «HarmonyOS» – Έρχονται νέα προϊόντα (video)

Huawei

Μια σειρά νέων προϊόντων καθώς και το νέο λειτουργικό σύστημα για smartphone, το HarmonyOS, παρουσίασε σε παγκόσμια διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου η Huawei.

«Ένα για όλα και όλα για ένα. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου τα πάντα είναι συνδεδεμένα και λειτουργούν έξυπνα και κανείς δεν μένει  ανεπηρέαστος», δήλωσε ο Richard Yu, Εκτελεστικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Consumer Business Group . «Η κυκλοφορία του HarmonyOS και μια σειράς προϊόντων που τροφοδοτούνται από αυτό το πρωτοποριακό σύστημα είναι άλλο ένα παράδειγμα της αδιάκοπης προσπάθειάς μας να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης με το βλέμμα πάντοτε στραμμένο στο μέλλον».

Ενώ στη καθημερινότητα μας συναντάμε  περισσότερες έξυπνες συσκευές από ποτέ, η εμπειρία που παρέχουν συχνά δεν είναι τόσο έξυπνη. Τα αυτόνομα συστήματα  τείνουν να περιπλέκουν τη διασύνδεση και τη λειτουργικότητα, κάτι  που τελικά οδηγεί σε μία όχι και τόσο ολοκληρωμένη εμπειρία.  Έτσι, το HarmonyOS έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει αυτό  ακριβώς το πρόβλημα. Ως λειτουργικό σύστημα νέας  γενιάς για έξυπνες συσκευές, το HarmonyOS είναι μια κοινή γλώσσα με την  οποία διαφορετικές συσκευές  μπορούν να συνδέονται και να συνεργάζονται, παρέχοντας στους χρήστες πιο βολική, ομαλή και ασφαλή εμπειρία. Χρησιμοποιεί κατανεμημένη τεχνολογία για την ενεργοποίηση και την ευέλικτη ανάπτυξη λογισμικού συστήματος και ενώνει προηγουμένως ανεξάρτητες συσκευές δημιουργώντας μια συνεκτική και ολιστική “Υπερσυσκευή”. Αξιοποιεί ελεύθερα τις δυνατότητες των εξαρτημάτων της βάσει των αναγκών του χρήστη και παρέχει έναν νέο τύπο συνδεδεμένης εμπειρίας μέσω ενσωματωμένου hardware και Service Widgets.

Νέες συσκευές

Επιπλέον, στη διαδικτυακή παρουσίαση η Huawei ανακοίνωσε μια σειρά συσκευών (smartwatches tablets  μεταξύ των οποίων τη νέα σειρά Smartwatch HUAWEI Watch 3 Series, και το Huawei MatePad Pro.  Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο έξυπνο βοηθό τόσο ισχυρό όσο το smartphone.  Μεταξύ άλλων, η σειρά HUAWEI WATCH 3 επιτρέπει επίσης να γίνονται τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και να παίζει μουσική, αφού μοιράζεται τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου και το ίδιο πρόγραμμα συμβολαίου κινητής και δεδομένων με το smartphone του χρήστη. 

Λειτουργεί επίσης ως πολυλειτουργικός βοηθός ταξιδιού, ενώ αποτελεί έναν επαγγελματία σύμβουλο φυσικής κατάστασης και υγείας που υποστηρίζει έως και 100 τύπους προπόνησης. Μπορεί επίσης να υπενθυμίζει μικροπράγματα που είναι εύκολο να ξεχαστούν, όπως πότε να πιείτε νερό ή να πάρετε το φάρμακό σας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις