Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Η ελληνική Wikipedia έφτασε τα 200.000 λήμματα στο τέλος Νοεμβρίου

Η ελληνική Wikipedia έφτασε τα 200.000 λήμματα στο τέλος Νοεμβρίου

Τα 200.000 λήμματα εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου στο τέλος Νοεμβρίου έφτασε η Βικιπαίδεια, η ελεύθερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia στην ελληνική γλώσσα,

Ξεκινώντας το 2002, η ελληνική Βικιπαίδεια, που γράφεται συνεργατικά από οποιονδήποτε, έχει γίνει πια η μεγαλύτερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια στην ελληνική γλώσσα με περίπου 7 εκατομμύρια θεάσεις τον μήνα. Τα 200.000 λήμματα διαμορφώθηκαν μετά από 9,14 εκατομμύρια επεξεργασίες χάρη στην εθελοντική συνεισφορά χιλιάδων χρηστών.

Το περιεχόμενο διατίθεται ελεύθερα σε όλους και μπορεί ο καθένας να το χρησιμοποιήσει, να το αλλάξει, ακόμη και να το εκμεταλλευτεί εμπορικά, αρκεί να αναφέρει ότι τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη Βικιπαίδεια, καθώς και ότι οι ίδιοι όροι ισχύουν και για το δικό του περιεχόμενο. Η Βικιπαίδεια ανήκει στο Ίδρυμα Wikimedia και η αγγλόφωνη Wikipedia έχει σήμερα πάνω από 6 εκατομμύρια λήμματα.

Στα 19 χρόνια της ύπαρξής της, εκτός από τα 200.000 λήμματα της ελληνικής Βικιπαίδειας, έχουν επίσης αναπτυχθεί στα ελληνικά η Βικιθήκη με χιλιάδες κείμενα και το Βικιλεξικό με 440.000 λέξεις. Η ελληνική Βικιπαίδεια είναι η δημοφιλέστερη γλωσσική έκδοση της Wikipedia στην Ελλάδα τους περισσότερους μήνες του χρόνου και η δεύτερη δημοφιλέστερη στην Κύπρο, με πάνω από 14.000 νέα λήμματα εγκυκλοπαιδικής γνώσης κάθε χρόνο.

Στην Ελλάδα η Βικιπαίδεια υποστηρίζεται από την ομάδα Wikimedia Community User Group Greece, το μοναδικό επίσημα αναγνωρισμένο από το Ίδρυμα Wikimedia σωματείο εθελοντών. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν στο info-el@wikimedia.gr.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις