Τεχνολογία

Νέο κενό ασφαλείας στα Windows!

Δύο εταιρείες ασφάλειας υπολογιστών, ανακάλυψαν ακόμα ένα κενό ασφαλείας που υπάρχει στα Windows.

Πριν λίγες μέρες η Microsoft έτρεχε πανικόβλητη να βρει τρόπο να κλείσει ένα κενό ασφαλείας που ανακαλύφθηκε στα Windows κι απ’ οτι φαίνεται τα κατάφερε, όμως δύο εταιρίες προστασίας υπολογιστών βρήκαν ακόμα ένα πρόβλημα που αυτή τη φορά, αφορά κυρίως όσους χρήστες χρησιμοποιούν Windows XP, Windows Vista καθώς και Windows 7.
 
Η αιτία αυτού του προβλήματος είναι το αρχείο Win32k.sys, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη μνήμη του υπολογιστή (buffer overflow) με την εισαγωγή ενός αρχείου bitmap από αυτήν.

Για την ώρα, το πρόβλημα αυτό δεν θεωρείται αρκετά επικίνδυνο μιας και είναι αρκετά απίθανο αλλά και δύσκολο, να μπορέσει κάποιος να το εκμεταλλευτεί σωστά και γι’ αυτό δεν έχει κασκευαστεί μέχρι σήμερα κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα που να το μολύνει.

Από την πλευρά της, η Microsoft ήδη εξετάζει το νέο πρόβλημα που εμφανίστηκε όμως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αν θα το έχει διορθώσει μέχρι αύριο που κυκλοφορεί το νέο Update των Windows, το οποίο αναμένεται να κλείσει ακόμα 34 κενά ασφαλείας στα Windows αλλά και στο MS Office.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τεχνολογία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τεχνολογία: Περισσότερα άρθρα
Βαρδής Βαρδινογιάννης στο ανανεωμένο zappit.gr: Από gamer, δημιουργός του Couch Heroes
Ο γιος του Γιάννη Βαρδινογιάννη και της Μελίσσας Γκρόμελ μιλάει αποκλειστικά στον Τάσο Σαλονικό για το όραμά του, τη δημιουργία του Couch Heroes και την πορεία του στον χώρο της τεχνολογίας και της ψυχαγωγίας
Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης 1
Η διασφάλιση της καθολικής ψηφιακής προσβασιμότητας αντικείμενο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του ΙΤΕ
Στόχος η ενίσχυση της καθολικής προσβασιμότητας στις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες και η προώθηση της ψηφιακής ένταξης, ιδίως για τα ΑμεΑ
Βασίλης Χαρμανδάρης (Πηγή φωτό: Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας)