Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Πως να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες με το smartphone?

Πως να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες με το smartphone?

Δείτε μερικά από τα μυστικά που μοιράστηκαν μαζί μας δύο επαγγελματίες φωτογράφοι για να τραβάτε καλύτερες φωτογραφίες με το smartphone 

Οι φωτογράφοι Γιώργος Καλογερόπουλος και Γιώργος Τατάκης σε συνεργασία με την Huawei έκαναν ένα ειδικό workshop στον χώρο των Reflex Photographers  πάνω στα μυστικά της φωτογραφικής τέχνης, εξηγώντας στην πράξη τη χρήση των προηγμένων φωτογραφικών λειτουργιών του Huawei P10 και μας έδωσαν μερικά πολύτιμα tips.
 
Το Huawei P10 εκτός από μοναδικό σχεδιασμό και πολλές χρωματικές επιλογές (αφού για πρώτη φορά η Huawei συνεργάζεται με την Pantone) διαθέτει διπλή κάμερα από τη Leica, στο πίσω αλλά και στο μπροστινό μέρος της συσκευής για να μπορεί κάθε φωτογραφία που τραβάς να γίνεται εξώφυλλο!
Σύμφωνα με τους ειδικούς το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται το αντικείμενο παίζει ρόλο έτσι ώστε να έχει νόημα μία φωτογραφία. Αυτό που πάντα πρέπει να κοιτάει κάποιος είναι ο φωτισμός αν δεν έχει ειδικό εξοπλισμό τότε ένα παράθυρο, αν είσαι σε κλειστό χώρο, είναι η βασική πηγή φωτισμού έτσι ώστε μία φωτογραφία να βγει ωραία.
Αν πάλι είστε σε εξωτερικό χώρο κι έχει πολύ ήλιο τότε καλύτερα να τραβήξετε το αντικείμενο σας σε σκιά για να μην έχει πολύ κοντράστ.
Όταν το αντικείμενο είναι στον ήλιο τότε το monochrome mode είναι η ιδανική ρύθμιση του P10 που μπορεί και αξιοποιεί τις απίστευτα τις φωτοσκιάσεις στα ασπρόμαυρα καρέ, χάρη στον ειδικό μονοχρωματικό αισθητήρα που διαθέτει.
Το Portrait engine που έχει το P10 δημιουργεί ένα μοναδικό τελικό αποτέλεσμα σε μία φωτογραφία κάνοντας το αντικείμενο να ξεχωρίζει από το background (bokeh εφε) χωρίς όμως χρήστης να χρειαστεί να κάνει κάποια ιδιαίτερη επεξεργασία για να το πετύχει.
Επίσης με τη χρήση της επιλογής ευρέους διαφράγματος το βάθος πεδίου μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και μετά τη λήψη, της φωτογραφίας δίνοντας μια διαφορετική, προσέγγιση στο τελικό αποτέλεσμα.
Για μοναδικές φωτογραφίες τοπίων μην ξεχνάς ότι το P10 προσφέρει τα χρωματικά προφίλ της Leica σαν επιλογές έτσι ώστε τα χρώματα τις φωτογραφίας να μοιάζουν σαν να έχουν τραβηχτεί από επαγγελματική φωτογραφική της Leica.
Όλα αυτά θα κάνουν τις φωτογραφίες σας ακόμα καλύτερες και εκείνον που κρατά το P10 στα χέρια του και εστιάζει μέσα από τον φακό του να βιώνει μια ανεπανάληπτη φωτογραφική εμπειρία.
Με τέτοια μοναδικά φωτογραφικά αποτελέσματα δεν είναι τυχαίο που κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress που έγινε στην Βαρκελώνη, η Huawei ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Saatchi Gallery στο Λονδίνο όπου από τις 31 Μαρτίου το κοινό θα μπορεί να δει την έκθεση «From Selfie to Self-Expression» η οποία είναι η πρώτη έκθεση στον κόσμο που θα εξερευνήσει την ιστορία της selfie.
 
Ο Nigel Hurst, CEO της Saatchi Gallery, μας είπε οτι είναι ενθουσιασμένος με αυτή τη συνεργασία αφού μέσα από την έκθεση θα μπορέσει ο κόσμος να δει σημαντικές λεπτομέρειες για την ιστορία της selfie φωτογραφίας, καθώς και τη δημιουργική της δυναμική. Επίσης στην έκθεση θα υπάρχουν για πρώτη φορά και φωτογραφίες από δέκα Βρετανούς φωτογράφους οι οποίοι μας δείχνουν τις φωτογραφικές δυνατότητες του Huawei P10 αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογική εξέλιξη των smartphones έχει πλέον καταφέρει να συμβαδίσει με αυτή της φωτογραφικής μηχανής.
Τέλος για να μπορείς να τραβάς καλύτερες φωτογραφίες εκτός από tips χρειάζεσαι και καλό εξοπλισμό οπότε μην ξεχνάς ότι όσοι προπαραγγείλουν το HuaweiP10 ή το P10 Plus, στο διάστημα από 23 έως 31 Μαρτίου, θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν ένα μοναδικό πακέτο με αξεσουάρ, αξίας 149 ευρώ, στο οποίο θα βρουν ένα power bank, ένα φορητό φορτιστή συμβατός με την τεχνολογία Super Charge ένα selfie stick που μπορεί να γίνει και τρίποδο καθώς κι έναν αντάπτορα πάρεα με το καλώδιο USB C/USB A για να μπορείς να μεταφέρεις εύκολα τις φωτογραφίες σου στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε