Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στα δικαστήρια πάει η Huawei την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Στα δικαστήρια πάει η Huawei την κυβέρνηση των ΗΠΑ
photo Reuters

Προσφυγή κατά της κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζει η Huawei μετά το εμπάργκο στα προϊόντα της.

Συγκεκριμένα η Huawei ετοιμάζεται να προσφύγει σε δικαστήριο του Τέξας κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την απαγόρευση σε αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της κινεζικής εταιρείας, γράφουν σήμερα η New York Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η προσφυγή της Huawei είναι πολύ πιθανό να στηριχθεί στο επιχείρημα πως η απαγόρευση αυτή επιβλήθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί δίκη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δικηγόροι της οικονομικής διευθύντριας της Huawei ,Μενγκ Ουάνγκζου, προσέφυγαν κατά της κυβέρνησης, της μεθοριακής υπηρεσίας και της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Καναδά με την αιτιολογία πως

η πελάτης τους συνελήφθη, υπεβλήθη σε έρευνα και ανακρίθηκε για τρεις ώρες σε παραβίαση των συνταγματικών της δικαιωμάτων.

Οι καναδικές αρχές συνέλαβαν την Μενγκ στο Βανκούβερ την 1η Δεκεμβρίου κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, οι οποίες κατηγορούν την εταιρεία  και την οικονομική του διευθύντρια ότι παρέκαμψαν τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν και χαρακτηρίζουν την εταιρεία αυτή απειλή για την εθνική τους ασφάλεια.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις