Τετάρτη, 8 Μαΐ
19oC Αθήνα

Τι αλλάζει στα παιχνίδια για PC στην Ελλάδα;

Τι αλλάζει στα παιχνίδια για PC στην Ελλάδα;

Η CD Media μας μίλησε για το μέλλον της διανομής των παιχνιδιών για PC

Οι εξελίξεις στον τομέα της ψηφιακής διανομής παιχνιδιών έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αγοράζουν παιχνίδια και πλέον δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν πηγαίνουν σε κάποιο φυσικό κατάστημα για να αγοράσουν το παιχνίδι που θέλουν αφού με ένα κλικ μπορούν να το κατεβάσουν στον υπολογιστή τους.
Το πρόβλημα για πολλούς είναι ότι για να ολοκληρωθεί μία τέτοια συναλλαγή θα πρέπει να έχει κάποιος κάποια κάρτα (πιστωτική ή χρεωστική) και αν δεν έχει μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κάποια εναλλακτική λύση.
Η CD Media, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής video games στην Ελλάδα, μας μίλησε για το μέλλον της διανομής των παιχνιδιών για PC στα φυσικά καταστήματα.
Στην ουσία η εταιρία αναλαμβάνει το ρόλο του διανομέα ψηφιακού περιεχομένου σε καταστήματα λιανικής. Πρακτικά σημαίνει ότι τα καταστήματα πλέον θα πουλάνε PC games σε ψηφιακή μορφή δηλαδή μέσα από ειδικές κάρτες ο πελάτης θα μπορεί πηγαίνοντας στο ταμείο του καταστήματος να παραλάβει μία απόδειξη με έναν κωδικό, τον οποίο βάζει στην συνέχεια στον υπολογιστή του και κατεβάζει το παιχνίδι από την πλατφόρμα που θέλει.
Ήδη στα καταστήματα Public και Seven Spots και σε πολλά ακόμα, ο πελάτης μπορεί να βρει διαθέσιμες εκτός από κάρτες με παιχνίδια STEAM, Xbox Live κάρτες, κάρτες για αγορές από το κατάστημα των Windows αλλά και παιχνίδια της Ubisoft, της Take 2, της Capcom, της Bethesda και πολλά ακόμα.
Αυτή η κίνηση αναμένεται να βοηθήσει πολύ όλους εκείνους δεν θέλουν να χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, ώστε να αγοράσουν διαδικτυακά το παιχνίδι που θέλουν αλλά και τα καταστήματα.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε