Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Το OSIRIS-Rex ξεκίνησε να μελετά τον αστεροειδή Μπενού

OSIRIS-Rex
PHOTO EPA-NASA

Η διαστημοσυσκευή OSIRIS-REx της NASA, που εκτοξεύθηκε το Σεπτέμβριο του 2016, άρχισε να μελετά από απόσταση τον αστεροειδή Μπενού. Το σκάφος θα φτάσει κοντά στον διαμέτρου 500 μέτρων αστεροειδή στις 3 Δεκεμβρίου και θα τεθεί σε τροχιά γύρω από αυτόν στις 31 Δεκεμβρίου.

Η διαστημοσυσκευή OSIRIS-REx (NASA), που εκτοξεύθηκε το Σεπτέμβριο του 2016, άρχισε να μελετά από απόσταση τον αστεροειδή Μπενού. Το σκάφος θα φτάσει κοντά στον διαμέτρου 500 μέτρων αστεροειδή στις 3 Δεκεμβρίου και θα τεθεί σε τροχιά γύρω από αυτόν στις 31 Δεκεμβρίου.

Το 2020 θα προσγειωθεί στην επιφάνειά του και θα συλλέξει δείγμα, το οποίο αν πάνε όλα καλά θα το στείλει πίσω στη Γη με μια κάψουλα το Σεπτέμβριο του 2023.

«Μεγάλη μέρα για το OSIRIS-REx, αρχίσαμε τις πρώτες επιστημονικές παρατηρήσεις μας, αναζητώντας νέφη σκόνης γύρω από τον Μπενού», δήλωσε o επικεφαλής ερευνητής της αποστολής Ντάντε Λαουρέτα, καθηγητής πλανητικής επιστήμης του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.

Η μελέτη του δείγματος θα βοηθήσει τους επιστήμονες να μάθουν περισσότερα για τις πρώτες μέρες του ηλιακού μας συστήματος και θα δώσει χρήσιμες πληροφορίες σε όσους ενδιαφέρονται κάποια στιγμή στο μέλλον να εξορύξουν μέταλλα στο διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις