Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δίαιτα το καλοκαίρι… μήπως να το σκεφτούμε “αλλιώς”;

Δίαιτα το καλοκαίρι… μήπως να το σκεφτούμε “αλλιώς”;

Με την ανάδειξη της παχυσαρκίας ως κορυφαίου εχθρού για την υγεία –πολλοί λένε ότι είναι ακόμα πιο επικίνδυνη και απ’ το τσιγάρο- η χρήση της λέξης «δίαιτα» γίνεται όλο και πιο συχνή. Πρέπει, όμως;

Η απάντηση είναι όχι – και μην ξαφνιάζεστε! Η λέξη «δίαιτα» εμπεριέχει δύο βασικές έννοιες, την προσωρινότητα και τη στέρηση: προσωρινότητα, επειδή έχει συνήθως ορισμένη διάρκεια (ή θέλουμε εμείς να έχει) και στέρηση, για αυτονόητους λόγους. Αυτό που σπάνια έχει, είναι αποτέλεσμα.  
 
Γι’ αυτό και εκείνοι που ασχολούνται σοβαρά με το θέμα μιλούν, πλέον, όχι για δίαιτα, αλλά για διατροφή. Δηλαδή, όχι για ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα περιορισμών, από το οποίο θα βγούμε… ασυγκράτητα πεινασμένοι για να πέσουμε πάλι στις υπερβολές, αλλά για μια συνήθεια ζωής, που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, προφυλάσσοντας ταυτόχρονα την υγεία μας.
 
Βέβαια, μια τέτοια, πολύτιμη συνήθεια ζωής έχει ανάγκη και από τους ανάλογους συμμάχους: προϊόντα όπως είναι τα fytro που εξασφαλίζουν στον οργανισμό τα ημερήσια απαραίτητα αποθέματα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και δίνουν την ευκαιρία να υιοθετήσουμε καθημερινές διατροφικές συνήθειες που θα συμβάλουν στον έλεγχο του βάρους και την προαγωγή της υγείας – πάντα στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου, υγιεινού τρόπου ζωής.
 
Εκτός από αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες, τα προϊόντα fytro έχουν και δυο ακόμη σημαντικά πλεονεκτήματα: πλούσια γεύση και μεγάλη ποικιλία.
 
Θέλετε μερικά παραδείγματα; Δημητριακά για ένα θρεπτικό, υγιεινό πρωινό, Φρουκτόζη, Καστανή & Μαύρη Ζάχαρη για τον καφέ ή το τσάι. Ζυμαρικά, Ρύζι ακατέργαστο, Πλιγούρι –η τέλεια βάση για δροσερές σαλάτες- αλλά και σνακ όπως  Ρυζογκοφρέτες, Μαρμελάδες και λαχταριστές Σοκολάτες. Επιπλέον, τα περίφημα προϊόντα Σόγιαςαποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών και εξαιρετικό υποκατάστατο των ζωικών προϊόντων. Σε αυτά περιλαμβάνονται Ρόφημα Σόγιας, Κιμάς, Κεμπάπ καθώς και Κριθαράκι ή Μακαρόνια από αλεύρι Σόγιας, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, κάλιο και μαγνήσιο. Με όλα αυτά, μπορούμε να ετοιμάσουμε ισορροπημένα γεύματα, εξασφαλίζοντας στον οργανισμό μας θρεπτικά συστατικά, χωρίς να τον επιβαρύνουμε με πολλά λιπαρά και θερμίδες.
 
Με αφορμή το καλοκαίρι λοιπόν, που θέλουμε να νιώσουμε πιο ανάλαφροι, πιο fitκαι να βλέπουμε τη ζυγαριά μας χωρίς φόβο, είναι η καλύτερη ευκαιρία να κάνουμε τρόπο ζωής και ευεξίας την υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, σε συνταγή… fytro!

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε