Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Ο Ερντογάν γαντζώνεται στην εξουσία

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Ο Ερντογάν γαντζώνεται στην εξουσία

Με μια σειρά αμφιλεγόμενων αποφάσεων ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προκαλεί αναστάτωση στο εσωτερικό και ανησυχία στο εξωτερικό.

Με προεδρικό διάταγμα η Τουρκία αποχώρησε πρόσφατα από τη διεθνή σύμβαση για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Από τότε οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στους δρόμους της χώρας είναι σχεδόν καθημερινές.

Εκτός αυτού ο Ταγίπ Ερντογάν απομάκρυνε από τη θέση του τον κεντρικό τραπεζίτη πέντε μόλις μήνες μετά την τοποθέτησή του επειδή προχώρησε σε αύξηση του βασικού επιτοκίου παρά τις αντιρρήσεις του προέδρου. Αποτέλεσμα; Μια ακόμα καθίζηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας με απρόβλεπτες επιπτώσεις για όσους βρίσκονται ήδη σε δεινή οικονομική θέση.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ο πρόεδρος Ερντογάν δρομολογεί την απαγόρευση του δεύτερου σε ισχύ κόμματος της χώρας: του φιλοκουρδικού HDP, του οποίου πολυάριθμοι βουλευτές αναμένεται να απωλέσουν σύντομα την ασυλία τους…

«Βλέπουμε μια πολιτική, η οποία βασίζεται σε κρίσεις», εκτιμά ο Μουράτ Ακάν, πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Μπογάζιτσι του Βοσπόρου. Γιατί; «Μοναδικός στόχος του Ερντογάν είναι η παραμονή του στην εξουσία».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο OnAlert.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις