Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: «Όρμπαν του νότου, φίλος του Μαδούρο, αμετανόητος λαϊκιστής»

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: «Όρμπαν του νότου, φίλος του Μαδούρο, αμετανόητος λαϊκιστής»

Κατά μέτωπο επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων ως «αριστερό Όρμπαν του νότου», «φίλο του Μαδούρο» και «αμετανόητο λαϊκιστή», υποστήριξε ότι κυβερνά με ψέματα και μετέρχεται της τακτικής της πόλωσης προκειμένου να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία.

Εμμένοντας, εξάλλου, στο δημοψηφισματικό χαρακτήρα που έχουν οι ευρωεκλογές κατά της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως στόχο για τη ΝΔ μια καθαρή και ευρεία νίκη τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τη ΝΔ να κατακτά όλες τις περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους δήμους, ούτως ώστε να δρομολογηθούν εξελίξεις και να υποχρεωθεί ο πρωθυπουργός να προκηρύξει εθνικές εκλογές, εάν δεν το έχει πράξει ήδη, όπως κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έβαλε ήδη ζήτημα νομιμοποίησης για τον κ. Τσίπρα και την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να συνεχίζει να στηρίζεται ο πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση «κουρελού» με «μισθωμένους» βουλευτές.

Απάντησε, επίσης, με σκληρό τρόπο στον Σάββα Τσιτουρίδη – χωρίς ν’ αναφέρει το όνομά του – και όποια άλλα στελέχη προέρχονται από τη ΝΔ και προχωρούν στο σχηματισμό δικών τους πολιτικών κινήσεων («μορφωμάτων», τις χαρακτήρισε) για προσωπικές φιλοδοξίες, όπως τόνισε. Αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα για υποκίνηση από «τα υπόγεια του Μαξίμου» και μιλώντας για «παρακράτος», επισήμανε πως «κάποιοι που φτιάχτηκαν από αυτή την παράταξη και δεν θα υπήρχαν πολιτικά χωρίς της ΝΔ θυμούνται αίφνης ότι υπάρχουν και με τη χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΡΤ ανέλαβαν να εκτελέσουν μια αποστολή που στρέφεται μόνο κατά της ΝΔ». Στο σημείο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε δε και αιχμές για κάποιους στη ΝΔ, οι οποίοι, όπως είπε, «από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκα φαντάζονταν τη ΝΔ ως φιλοσυριζαϊκή αντιπολίτευση, η οποία πού και πού θα έβαζε και λίγο πλάτη στην κυβέρνηση, αλλά λυπάμαι που δεν τους έκανα τη χάρη».

Προς τούτο, απηύθυνε κάλεσμα όχι μόνο στους παλιούς ψηφοφόρους της ΝΔ προκειμένου να επιστρέψουν, αλλά και στους ψηφοφόρους άλλων πολιτικών δυνάμεων ή ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ψήφος στη ΝΔ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέγραψε δε τη θετική ατζέντα που συγκροτούν τα στοιχεία του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ και υπόσχονται «καλύτερη ζωή» στους Έλληνες, σε αντίστιξη με τους υπέρογκους φόρους που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα ψέματα που είπε – σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη – στους συνταξιούχους και τελικά τους έκοψε επανειλημμένα τις συντάξεις.

Όπως αναμενόταν, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε αναλυτικά και στην υπόθεση Κόκκαλη. Με αφορμή την υποψηφιότητά του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για ταύτισή του με τη διαπλοκή: «Το 2014 είχε ως εμβληματική προσωπικότητα τον Μανώλη Γλέζο στο ευρωψηφοδέλτιο και τώρα τον Πέτρο Κόκκαλη. Αυτό τα λέει όλα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διερωτώμενος εάν πράγματι ο ίδιος είναι με την ελίτ και τη διαπλοκή, όπως τον κατηγορεί ο κ. Τσίπρας, κι όμως προτείνει για υποψήφιο ευρωβουλευτή τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και ο πρωθυπουργός τον κ. Κόκκαλη.

Μίλησε, επίσης, για «τη σκοτεινή πλευρά της κυβέρνησης», αναφερόμενος χαρακτηριστικά «στα ταξίδια του Νίκου Παππά από τη Βενεζουέλα ως την Κύπρο, που ιχνογραφούν διαδρομές σκανδάλων», ενώ διερωτήθηκε εκ νέου πώς μπορεί ο κ. Τσίπρας να κατηγορεί τον ίδιο και το κόμμα του ως ακροδεξιούς, όταν εκείνος κυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τον Πάνο Καμμένο και «έσυρε τη χώρα σε εκλογές στα τέλη του 2014 μαζί με τη Χρυσή Αυγή».

Αναφερόμενος, τέλος, στα εθνικά θέματα, υπενθύμισε ότι η συμφωνία των Πρεσπών παράγει ήδη αρνητικά αποτελέσματα με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας με τα προϊόντα τους, ενώ στηλίτευσε τις δηλώσεις υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κ.Ο. της ΝΔ

Φωτογραφίες: InTime News

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις