Χωρίς κατηγορία

Μολδαβία: Νίκησε το φιλορωσικό κόμμα, αλλά χωρίς απόλυτη πλειοψηφία

Κανένα κόμμα δεν κερδίζει την πολυπόθητη πλειοψηφία με αποτέλεσμα να παραμένει η αβεβαιότητα στην Μολδαβία.

Το φιλορωσικό Σοσιαλιστικό Κόμμα ήρθε πρώτο στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στη Μολδαβία, κερδίζοντας περισσότερο από το 30% των ψήφων, κάτι που ωστόσο δεν θα του επιτρέψει να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα σχεδόν οριστικά αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Μετά την καταμέτρηση περίπου του 98% των ψήφων το Σοσιαλιστικό Κόμμα του προέδρου Ίγκορ Ντοντόν κερδίζει το 31,4% των ψήφων, το ACUM –ένας φιλοευρωπαϊκός συνασπισμός—το 26% και το Δημοκρατικό Κόμμα του εκατομμυριούχου Βλαντ Πλαχότνιουτς, το οποίο είχε την πλειοψηφία στο απερχόμενο κοινοβούλιο, το 24%.

Το κόμμα του επιχειρηματία Ίλαν Σορ, που έχει καταδικαστεί στη Μολδαβία για μια υπόθεση διαφθοράς, επίσης κατάφερε να εισέλθει στο κοινοβούλιο με 8,5%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά, κανένα κόμμα δεν συγκεντρώνει την απαραίτητη πλειοψηφία για να τερματίσει τον διχασμό στη χώρα.

Η Μολδαβία, μια πρώην σοβιετική δημοκρατία με 3,5 εκατομμύρια κατοίκους, είναι διχασμένη εδώ και χρόνια μεταξύ των υποστηρικτών της προσέγγισης με τη Ρωσία, οι οποίοι έφεραν στην προεδρία τον Νοέμβριο του 2016 τον Ντοντόν, και αυτών που επιθυμούν την ενσωμάτωση στην ΕΕ, μεταξύ των οποίων είναι και μέλη της κυβέρνησης, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλές πολιτικές κρίσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Ο Αύγουστος Κορτώ για τη διπολική διαταραχή: Εύχομαι η χώρα να μορφώσει τους ανθρώπους ώστε να μη νομίζουν ότι είμαστε τρελοί
«Από τότε που διαγνώστηκα, μελετώ τη διπολική διαταραχή με τρομερό ενδιαφέρον - είναι κομμάτι του εαυτού μου», εξομολογήθηκε ο γνωστός συγγραφέας
Αύγουστος Κορτώ
Συγχαρητήρια από τον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τσαούλα στην χάλκινη εθνική ομάδα πόλο - «Χάρισαν χαρά και περηφάνεια σε όλους»
«Οι διεθνείς μας, με το ασίγαστο πνεύμα αγωνιστικότητας που τους διακρίνει, κατέκτησαν το μοναδικό μετάλλιο σε κορυφαία διοργάνωση που έλειπε από τη μεγάλη συλλογή του ελληνικού πόλο»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Νικήτας Κακλαμάνης
Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Μινεάπολη από πράκτορα ICE - Τραυματίστηκε στο πόδι μετανάστης από τη Βενεζουέλα
Στο νοσοκομείο ο τραυματίας αλλά και ο πράκτορας καθώς δέχθηκε επίθεση από κατοίκους της περιοχής - «Το έκανε από άμυνα», υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας
Επεισόδια
Ανίκητη η ακρίβεια στα τρόφιμα γιατί η ΔΕΗ επιδοτεί τις αντλίες θερμότητας ΑΔΜΗΕ: τι ζητούσε, τι πήρε που βρέχει χρήμα το τέλος της Τσάνταλη Ισπανική κυριαρχία στο λάδι η κρουαζιέρα πάει καλά
«Αχτίδα φωτός» για την ακρίβεια στα τρόφιμα Παράθυρο ελπίδας ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην ευρωζώνη θα συνεχίσει να αποκλιμακώνεται...
Farmers' food market stall with variety of organic vegetable. Vendor serving and chating with customers