Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μουντομπάσκετ 2019: Το… δυσκόλεψε η Εθνική Ελλάδας!

Μουντομπάσκετ 2019: Το… δυσκόλεψε η Εθνική Ελλάδας!
ΦΩΤΟ intime

Η Εθνική ηττήθηκε από τη Βραζιλία, ενώ -στο άλλο ματς του ομίλου της- η Νέα Ζηλανδία έκανε την έκπληξη και επικράτησε του Μαυροβουνίου. Την ίδια στιγμή, στον όμιλο που… ενδιαφέρει άμεσα τη “Γαλανόλευκη”, η Τουρκία ηττήθηκε από τις ΗΠΑ, ενώ η Τσεχία νίκησε την Ιαπωνία.

Η Εθνική Ελλάδας ήθελε να κάνει το 3×3 στον όμιλο της στο Μουντομπάσκετ της Κίνας, προκειμένου να έχει την ιδανική… προίκα για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ήττα της όμως από τη Βραζιλία και ταυτόχρονα η νίκη της Νέας Ζηλανδίας επί του Μαυροβουνίου στέλνει την Εθνική σε έναν πρόωρο… τελικό πρόκρισης με τους Νεοζηλανδούς.

Μουντομπάσκετ 2019: Το δραματικό φινάλε στο Βραζιλία – Ελλάδα! Video

Αν η Ελλάδα δεν πέσει θύμα κάποιας απίστευτης έκπληξης, θα βγει δεύτερη και θα πάει στον νέο όμιλο που θα δημιουργηθεί στη φάση των “16” με 2 νίκες και 1 ήττα. Την ίδια στιγμή, υποθέτουμε ότι η Βραζιλία θα κερδίσει και το Μαυροβούνιο και θα φτάσει σε ρεκόρ 3-0.

Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής μετά από δύο αγωνιστικές

Βραζιλία 2-0

Ελλάδα 1-1

Νέα Ζηλανδία 1-1

Μαυροβούνιο 0-2

Σε αυτό τον νέο όμιλο που θα βρεθεί η Εθνική Ελλάδας, θα συμμετάσχουν -πέρα από τη “σελεσάο”- οι δύο πρώτοι του 5ου γκρουπ, δηλαδή οι ΗΠΑ και ο νικητής της αναμέτρησης Τουρκία – Τσεχία. Σε αυτή τη νέα φάση, οι ομάδες θα δώσουν δύο αγώνες, αφού εξαιρείται ο αντίπαλος κόντρα στον οποίο έχουν ήδη αγωνιστεί.

Η βαθμολογία στον 5ο όμιλο όμιλο μετά από δύο αγωνιστικές

ΗΠΑ 2-0

Τουρκία 1-1

Τσεχία 1-1

Ιαπωνία 0-2

Με δεδομένο ότι η Εθνική Ελλάδας υστερεί σε ισοβαθμία με την Βραζιλία, θα… κρατά τη τύχη στα χέρια της για πρόκριση στα χιαστί, κάνοντας το 2x2 στη φάση των “16”. Σε περίπτωση που κερδίσει μόνο Τούρκους ή Τσέχους (και με δεδομένο πως η ΗΠΑ θα “σκουπίσει” τους αντιπάλους της) θα θέλει ήττα της Βραζιλίας και από (Τουρκία ή Τσεχία) για να κοιτάξει τα “σενάρια” ισοβαθμίας.

Αν πάντως η Εθνική Ελλάδας καταφέρει και περάσει στην 8άδα, πίσω από τις ΗΠΑ, τότε θα αντιμετωπίσει τον πρώτο του ομίλου στον οποίο θα βρίσκονται Γαλλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Αυστραλία και Λιθουανία. Αυτό το παιχνίδι θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου.

Τα ημιτελικά θα γίνουν στις 13 Σεπτεμβρίου και οι τελικοί (μεγάλος και μικρός) στις 15 Σεπτεμβρίου.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις