Χωρίς κατηγορία

Μπάιντεν: Πολύ μικρή η διαφορά Τραμπ και μακελάρη του Ελ Πάσο

«Έχουμε έναν πρόεδρο με τοξική γλώσσα, ο οποίος δημοσίως έχει υιοθετήσει μια πολιτική στρατηγική μίσους», θα πει ο Μπάιντεν.

Ο πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που διατηρεί το προβάδισμα για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, αναμένεται να κατηγορήσει τον Ντόναλντ Τραμπ ότι προωθεί τη δήθεν υπεροχή των λευκών, η οποία θεωρείται ότι έχει αποτελέσει το κίνητρο για πολλές επιθέσεις με πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ομιλία που θα εκφωνήσει σήμερα.

Ο 76χρονος Μπάιντεν αναμένεται να μιλήσει στην Αϊόβα ύστερα από τις δύο επιθέσεις με πυροβολισμούς το προηγούμενο σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ. Στο πρώτο περιστατικό, το Σάββατο, ένοπλος σκότωσε 22 άτομα στο Έλ Πάσο του Τέξας, μια πόλη που βρίσκεται στα σύνορα με το Μεξικό. Σύμφωνα με τις αρχές επιβολής του νόμου, το κίνητρο του δράστη φαίνεται ότι ήταν το μίσος του για τους ισπανόφωνους. Στο δεύτερο περιστατικό, ένοπλος στο Ντέιτον του Οχάιο σκότωσε εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και την ίδια του την αδελφή, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Ο Τραμπ, λόγω της ρητορικής του, που μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «εισβολή» από πολίτες της Κεντρικής Αμερικής που προσπαθούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ, και των σκληρών του πολιτικών για τη μετανάστευση, δέχεται έντονες επικρίσεις -και όχι μόνον από τον Μπάιντεν- μετά τους πυροβολισμούς στο Ελ Πάσο.

«Πόση απόσταση χωρίζει τον Τραμπ που λέει αυτή “είναι εισβολή” και τον δράστη στο Ελ Πάσο που δηλώνει ότι η επίθεσή του “είναι απάντηση στην εισβολή των ισπανόφωνων στο Τέξας”; Καθόλου μεγάλη», αναμένεται να πει ο Μπάιντεν σύμφωνα με αντίγραφο της ομιλίας του.

«Και σε επίπεδο γλώσσας και σε επίπεδο σημειολογίας, ο πρόεδρος έχει υποδαυλίσει τις φλόγες της λευκής υπεροχής σε αυτό το έθνος», θα προσθέσει ο Μπάιντεν.

[read4more]

Ο Τραμπ αρνείται την κριτική Μπάιντεν ότι η ρητορική του είναι η αιτία για τα περιστατικά με τους πυροβολισμούς. Σε πανεθνικό του διάγγελμα, ο πρόεδρος πρότεινε τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για την ψυχική υγεία, τη συνεργασία με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εντοπισμό εν δυνάμει δραστών και την απαγόρευση κατοχής όπλων σε ανθρώπους που θεωρούνται πιθανόν βίαιοι. Ο ίδιος σχεδιάζει να επισκεφθεί σήμερα το Ελ Πάσο.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να επικαλεστεί δηλώσεις πρώην προέδρων και από τις δύο παρατάξεις, μεταξύ των οποίων του Ρεπουμπλικάνου Τζορτζ Ου. Μπους και του Δημοκρατικού Μπιλ Κλίντον, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Μπάιντεν, «είναι αντίθετοι στο μίσος».

Αναφερόμενος στον Τραμπ, ο Μπάιντεν αναμένεται να πει πως «έχουμε έναν πρόεδρο που έχει ευθυγραμμιστεί με τις πιο σκοτεινές δυνάμεις του έθνους. Έχουμε έναν πρόεδρο με τοξική γλώσσα, ο οποίος δημοσίως και χωρίς διάθεση απολογίας έχει υιοθετήσει μια πολιτική στρατηγική μίσους, ρατσισμού και διχόνοιας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Η επεισοδιακή σκηνή ζηλοτυπίας της Μουρτζούκου με την μητέρα του Παναγιωτάκη - «Εσπασε τη λεκάνη στο μαγαζί μου», καταγγέλλει μαγαζάτορας
Επισήμανε επίσης ότι μετά τον θάνατο του Παναγιωτάκη, οι δύο γυναίκες συνέχισαν να πηγαίνουν στο μαγαζί του «σαν να μην είχε συμβεί τίποτα»
Η Ειρήνη Μουρτζούκου 1
Οι 6 παραλείψεις στη λειτουργία του crazy dance που οδήγησαν στον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής
Το βούλευμα απαριθμεί, συνολικά 10 αστοχίες - δομικές, μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές στο παιχνίδι του λούνα παρκ - όπως προέκυψαν από την πραγματογνωμοσύνη που διεξήχθη κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης
Το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική 1