Κόσμος

Νικολά Σαρκοζί: Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο – «Προσευχήθηκα για να έχω τη δύναμη να σηκώσω τον σταυρό της αδικίας»

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 10 Δεκεμβρίου και θα μας αποκαλύψει ποια ήταν η καθημερινότητα του πρώην Προέδρου μέσα στην φυλακή

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, είναι έτοιμος να δημοσιεύσει το πρώτο του βιβλίο στο οποίο θα περιγράφει τις τρεις δύσκολες εβδομάδες που πέρασε στην φυλακή του Παρισιού μετά την καταδίκη του. Αποσπάσματα μάλιστα από αυτό βγήκαν στην δημοσιότητα από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, τραβώντας τα βλέμματα όλων.

«Με εντυπωσίασε η απουσία οποιουδήποτε χρώματος. Το γκρι κυριαρχούσε παντού, καταβρόχθιζε τα πάντα, κάλυπτε κάθε επιφάνεια», αφηγείται ο Νικολά Σαρκοζί στο βιβλίο του υπό τον τίτλο «Το ημερολόγιο ενός φυλακισμένου».

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 10 Δεκεμβρίου και θα μας αποκαλύψει ποια ήταν η καθημερινότητα του πρώην Προέδρου μέσα στην φυλακή. Όπως φαίνεται από τα αποσπάσματα ο Νικολά Σαρκοζί, κατά την πρώτη ημέρα της φυλάκισής του, γονάτισε για να προσευχηθεί.

«Έμεινα έτσι για αρκετά λεπτά. Προσευχήθηκα για να έχω τη δύναμη να σηκώσω τον σταυρό αυτής της αδικίας», συνεχίζει, περιγράφοντας επίσης λεπτομερώς τις συζητήσεις του την Κυριακή με τον ιερέα της φυλακής. Ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος στη φυλακή είχε τον αριθμό 320535, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, περιγράφει επίσης τη διατροφή του στις φυλακές Santé στο Παρίσι, η οποία αποτελούνταν από «γαλακτοκομικά προϊόντα, μπάρες δημητριακών, μεταλλικό νερό, χυμό μήλου και μερικά γλυκά».

Σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, ο Νικολά Σαρκοζί εκμυστηρεύτηκε ότι «έγραφε το βιβλίο με ένα στυλό σε ένα μικρό τραπέζι από κόντρα πλακέ, κάθε μέρα». «Έδινα τις σελίδες στους δικηγόρους μου, οι οποίοι τις έδιναν στη γραμματέα μου για να τις δακτυλογραφήσει.

Έγραψα το βιβλίο μονομιάς και μετά την αποφυλάκισή μου το τελείωσα μέσα στις επόμενες ημέρες», εξήγησε και συνέχισε: «Έπρεπε να απαντήσω σε αυτή την απλή ερώτηση: “Μα πώς έφτασα εδώ;” Έπρεπε να σκεφτώ αυτή την παράξενη ζωή μου, η οποία με οδήγησε σε τόσες πολλές ακραίες καταστάσεις», εξηγεί.

Στο βιβλίο του ο Νικολά Σαρκοζί επιτίθεται και σε πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του νυν προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος, σύμφωνα με τη Figaro, «έστρεψε το βλέμμα του» μπροστά στην καταδίκη και τη φυλάκιση του προκατόχου του.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, ο 70χρονος πρώην αρχηγός του γαλλικού κράτους, ο οποίος έχει ήδη κριθεί ένοχος σε δύο άλλες υποθέσεις, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 100.000 ευρώ για την υπόθεση της παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας του 2007 από το τότε καθεστώς της Λιβύης.

Έμεινε στη φυλακή περίπου τρεις εβδομάδες και στη συνέχεια αποφυλακίστηκε υπό αυστηρούς όρους. Άσκησε έφεση και θα δικαστεί ξανά από τις 16 Μαρτίου έως τις 3 Ιουνίου από το Εφετείο του Παρισιού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σακίδιο έκτακτης ανάγκης αν ακουστούν σειρήνες στην Κύπρο – Οι οδηγίες προς τους πολίτες από το υπουργείο Εσωτερικών
«Δημιούργησε, προληπτικά, το δικό σου σακίδιο έκτακτης ανάγκης με βασικά προϊόντα, το οποίο θα μπορείς εύκολα να μεταφέρεις σε καταφύγιο, στο ενδεχόμενο που θα δοθούν σχετικές οδηγίες»  αναφέρει η ανακοίνωση
Σακίδιο έκτακτης ανάγκης
Το βασίλειό τους για ένα ιδιωτικό τζετ: Οι ζάμπλουτοι του πλανήτη πληρώνουν ακόμα και 350.000 δολάρια για να φύγουν από τον Κόλπο
Η Σαουδική Αραβία αποτελεί τη μόνη διέξοδο για όλους αυτούς οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στον Κόλπο και αναζητούν ένα ασφαλές πέρασμα από την περιοχή
ιδιωτικό τζετ
Δένδιας σε Χριστοδουλίδη: Η Ελλάδα θα δώσει όποια βοήθεια μπορεί στην Κύπρο
«Η Ελλάδα θέλει να δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πρόθεση της να παράσχει κατά το δυνατό, μέσα στα πλαίσια των δυνάμεων και των δυνατοτήτων της, όποια βοήθεια μπορεί στην Κύπρο» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας
Κίνα: Τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο – Νόμιμο δικαίωμα της Τεχεράνης για ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας
Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν και να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση του πολέμου
Κατεστραμμένο αστυνομικό τμήμα στην Τεχεράνη από τους ισραηλινούς και αμερικανικούς βομβαρδισμούς