Χωρίς κατηγορία

Ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να ορίσει τον οικοδεσπότη του Fox Business, Λάρι Κάντλοου, υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να διορίσει τον Λάρι Κάντλοου τον οικοδεσπότη του Fox Business Network σε υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ στην κυβέρνησή του.

Ο Λάρι Κάντλοου συναντήθηκε αυτή την εβδομάδα με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, το ιδιωτικό κλαμπ του Ρεπουμπλικανού προέδρου στη Φλόριντα. Οι σύμβουλοι του Τραμπ βλέπουν τον παρουσιαστή του Fox Business Network ως υποψήφιο να ηγηθεί του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου και πιθανώς του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο Κάντλοου και μια εκπρόσωπος της μεταβατικής ομάδας του Τραμπ δεν απάντησαν στα σχετικά σχόλια.

Ο 77χρονος παρουσιαστής υπηρέτησε ως διευθυντής της NEC για σχεδόν τρία χρόνια, παραμένοντας στην θέση μέχρι το τέλος της θητείας του Τραμπ. Διατήρησε τακτική επαφή με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο.

Κάνει τακτικές εμφανίσεις στο Fox Business από τότε που έφυγε από τον Λευκό Οίκο. Στην καθημερινή του εκπομπή, ο Κάντλοου διαφημίζει τακτικά τις προτάσεις οικονομικής πολιτικής του Τραμπ . Οι σύμμαχοί του έχουν απευθύνει εκκλήσεις απευθείας στον Τραμπ να τον επαναφέρει στην κυβέρνηση, είπε ο λαός.

Η μετοχή του Larry Kudlow ανέβηκε στην τροχιά του Donald Trump εν μέσω αυτού που ένας σύμβουλος του εκλεγμένου προέδρου αποκάλεσε «ψυχρό πόλεμο» μεταξύ δύο άλλων κορυφαίων υποψηφίων για ανώτερους οικονομικούς ρόλους στη δεύτερη θητεία: του δισεκατομμυριούχου Cantor Fitzgerald, Διευθύνοντος Συμβούλου Howard Lutnick και του επενδυτή Scott Bessent.

Και οι δύο άνδρες έχουν κάνει «επιθετικά παιχνίδια» για να ηγηθούν του Υπουργείου Οικονομικών, με τους συμμάχους τους να υποστηρίζουν τους ίδιους τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά. Η προεκλογική εκστρατεία έχει εκνευρίσει τον Τραμπ, είπαν ορισμένοι από τους συμβούλους του, και παράτεινε τις εσωτερικές συζητήσεις για τη δουλειά, καθώς ο ίδιους εξετάζει και άλλους υποψηφίους.

Εκτός από τον Kudlow, ο εκλεγμένος πρόεδρος και η ομάδα του συζήτησαν με τον Robert Lighthizer , ο οποίος διετέλεσε εμπορικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ κατά την πρώτη θητεία του Trump, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apollo Global Management, Marc Rowan , για οικονομικούς ρόλους υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Οικονομικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Σε ένα χρόνο έτοιμη η νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς του Λαϊκού
«Σε ένα χρόνο από σήμερα, με την βοήθεια του Θεού, θα κάνουμε τα εγκαίνια και θα δώσουμε την αξιοπρέπεια που τους αξίζει στους ασθενείς μας που σήμερα ταλαιπωρούνται στην Σεβαστουπόλεως»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Μάριο Θεμιστοκλέους στην έναρξη εργασιών κατασκευής της νέας κλινικής για ογκολογικούς ασθενείς
Ο Αύγουστος Κορτώ για τη διπολική διαταραχή: Εύχομαι η χώρα να μορφώσει τους ανθρώπους ώστε να μη νομίζουν ότι είμαστε τρελοί
«Από τότε που διαγνώστηκα, μελετώ τη διπολική διαταραχή με τρομερό ενδιαφέρον - είναι κομμάτι του εαυτού μου», εξομολογήθηκε ο γνωστός συγγραφέας
Αύγουστος Κορτώ
Συγχαρητήρια από τον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τσαούλα στην χάλκινη εθνική ομάδα πόλο - «Χάρισαν χαρά και περηφάνεια σε όλους»
«Οι διεθνείς μας, με το ασίγαστο πνεύμα αγωνιστικότητας που τους διακρίνει, κατέκτησαν το μοναδικό μετάλλιο σε κορυφαία διοργάνωση που έλειπε από τη μεγάλη συλλογή του ελληνικού πόλο»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Νικήτας Κακλαμάνης
Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Μινεάπολη από πράκτορα ICE - Τραυματίστηκε στο πόδι μετανάστης από τη Βενεζουέλα
Στο νοσοκομείο ο τραυματίας αλλά και ο πράκτορας καθώς δέχθηκε επίθεση από κατοίκους της περιοχής - «Το έκανε από άμυνα», υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας
Επεισόδια
Ανίκητη η ακρίβεια στα τρόφιμα γιατί η ΔΕΗ επιδοτεί τις αντλίες θερμότητας ΑΔΜΗΕ: τι ζητούσε, τι πήρε που βρέχει χρήμα το τέλος της Τσάνταλη Ισπανική κυριαρχία στο λάδι η κρουαζιέρα πάει καλά
«Αχτίδα φωτός» για την ακρίβεια στα τρόφιμα Παράθυρο ελπίδας ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην ευρωζώνη θα συνεχίσει να αποκλιμακώνεται...
Farmers' food market stall with variety of organic vegetable. Vendor serving and chating with customers