Χωρίς κατηγορία

Σαλιγκάρια γιαχνί – Αγιορείτικο αριστούργημα από τον Μοναχό Επιφάνιο!

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή και κρατήστε σημειώσεις για ένα ξεχωριστό αγιορείτικο φαγάκι!

«Τα σαλιγκάρια μπορούμε να τα μαζέψουμε μόνοι μας στο βουνό ή τα χωράφια , αλλά πρέπει να ξέρουμε τουλάχιστον ότι καλά είναι αυτά που έχουν ασπριδερά το κέλυφος τους και όχι πρασινωπό.Μπορούμε να τα βρούμε επίσης στην αγορά ή να μας τα στείλουν από την Κρήτη, όπου τα λένε χοχλίους. Απ’ αυτά γίνεται ένα πολύ νόστιμο φαγητό.Δε σας κρύβω ότι είναι δύσκολο έδεσμα, αλλά αξίζει τον κόπο,γιατί επαναλαμβάνω είναι πεντανόστιμα», γράφει μεταξύ άλλων στο βιβλίο του ο Μοναχός Επιφάνιος.

Μαγειρεύοντας σαλιγκάρια γιαχνί: Οι φερεοικοι και κόχλοι των αρχαίων, ή αλλιώς οι σαλιακοί του σήμερα ή σαλιγκάρια, πρέπει να προσέξουμε να είναι ζωντανά, ενδεχομένως κάποια από αυτά να έχουν ψοφίσει. Τα βάζουμε σε μία λεκάνη,που έχει νερό μέχρι τη μέση, και τη σκεπάζουμε με καπάκι, προσθέτοντας κάποιο βάρος απο επάνω. Τα αφήνουμε εκεί για πέντε έως έξι ώρες.

Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Πορεία διαμαρτυρίας των εργαστηριακών γιατρών στο κέντρο της Αθήνας – «Φτάνει πια η αδικία, το clawback είναι υφαρπαγή»
«Όλα τα εργαστήρια της χώρας, ακτινολόγοι και μικροβιολόγοι, έχουμε έρθει στην Αθήνα. Θέλουμε να βροντοφωνάξουμε» λέει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριακών Ιατρών
πορεία