Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σου δείχνουμε πως να φτιάξεις έναν πιο “ψαγμένο” καγιανά

Σου δείχνουμε πως να φτιάξεις έναν πιο “ψαγμένο” καγιανά

Ο καγιανάς είναι φαγητό που συνηθίζεται πολύ στην Πελοπόννησο.

Η ονομασία του λέγεται ότι προέρχεται από την τουρκική λέξη kaygana, που σημαίνει ομελέτα με κάτι. Πρόκειται για αυγά με ντομάτα και καμιά φορά κρεμμύδι, πατάτα και άλλα λαχανικά. Κάποιες φορές βάζουν μέσα και παστό ή φέτα.

Σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, το αντίστοιχο πιάτο ονομάζεται στραπατσάδα και αποτελείται κυρίως από αυγά με ντομάτα, και μερικές φορές λίγο τυρί.

Στο Μεξικό έχουν μια συνταγή που ονομάζεται huevos rancheros, και δεν είναι τίποτα άλλο από μια παραλλαγή του ελληνικού καγιανά με την προσθήκη καυτερής πιπεριάς και φασολιών!

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις