Κόσμος

Στο Ντουμπάι έριξε μέσα σε λίγες ώρες 1,5 φορά τη βροχή που πέφτει σε ένα χρόνο

Οι σφοδρές καταιγίδες που σαρώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έριξαν μόνο στο Ντουμπάι 1,5 φορά την ποσότητα νερού που δέχεται κανονικά κανονικά μέσα σε ένα ολόκληρο χρόνο.

Το Ντουμπάι έγινε θάλασσα καθώς πλημμύρισαν λεωφόροι ενώ προκλήθηκαν τεράστια προβλήματα στο πολυτελές διεθνές αεροδρόμιο, το οποίο αποτελεί κόμβο για ταξιδιώτες μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Ανάμεσα στο βράδυ της Δευτέρας και το βράδυ της Τρίτης, ημέρα που επιδεινώθηκε η κακοκαιρία, το Ντουμπάι δέχτηκε 142 χιλιοστά βροχής, που αντιστοιχούν σε 142 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με δεδομένα που συλλέχθηκαν στον μετεωρολογικό σταθμό του διεθνούς αεροδρομίου.

Το μέσο έτος ο συγκεκριμένος σταθμός καταγράφει συνολική βροχόπτωση 94,7 χιλιοστών, όπως μεταδίδει το Associated Press.

dubai

 

Οι καταιγίδες προκάλεσαν σκηνές πανικού, με συσσώρευση υδάτων σε σταθμούς του μετρό και σε πλατιές λεωφόρους και κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι ζήτησε το πρωί της Τετάρτης από ταξιδιώτες να μετακινούνται προς αυτό «μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο», ενώ πτήσεις εξακολουθούν να ακυρώνονται ή ανακατευθύνονται προς άλλα αεροδρόμια.

Δεν είναι ακόμα σαφές πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία, με τη διοίκηση του αεροδρομίου να σημειώνει σε ανάρτηση στο X ότι οι συνθήκες είναι «πολύ δύσκολες». Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη μετακίνηση πληρωμάτων αεροπορικών εταιρειών προς το αεροδρόμιο.

dubai

Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός για νεκρούς ή τραυματίες αν και υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές για τουλάχιστον έναν νεκρό που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά.

dubai

Ισχυρές βροχές έπληξαν και το γειτονικό Ομάν, όπου τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
42 συλλήψεις στη διαδήλωση υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη - Κατηγορούνται για εξύβριση του Ταγίπ Ερντογάν
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Τρίτης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ενωμένοι ενάντια στο φασισμό» και «πρόεδρος Ιμάμογλου».
Τούρκοι αστυνομικοί σε επεισόδιο με διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη
Αντιφατικές ερμηνείες για την πτώση της 5χρονης από το κρουαζιερόπλοιο της Disney: Έρευνα για το πώς βρέθηκε το παιδί στα νερά του Ατλαντικού
Ο πατέρας βούτηξε στο νερό για να τη σώσει και την κράτησε στην επιφάνεια για 20 λεπτά - Συγκλονισμένοι οι επιβάτες, σε υστερία η μητέρα
Κρουαζιερόπλοιο της Disney
Ρώσοι έδεσαν σε μοτοσικλέτα Ουκρανό αιχμάλωτο πολέμου και τον έσυραν – Βίντεο από την σοκαριστική εκτέλεση
Ο Ουκρανός Συνήγορος του Πολίτη έστειλε επίσημη επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη και στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού καταγγέλλοντας τη Ρωσία για έγκλημα πολέμου
Δρόμος
1