Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Νίκος Παππάς: «Όποιος θέλει κανάλι θα πρέπει να πληρώσει και το αντίτιμο»!

Νίκος Παππάς: «Όποιος θέλει κανάλι θα πρέπει να πληρώσει και το αντίτιμο»!

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην αδειοδότηση τωβν τηλεοπτικών σταθμών εμφανίστηκε ακόμα μία φορά η κυβέρνηση μέσα από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» και στον Κώστα Αρβανίτη, ο αρμόδιος υπουργός ανάφερε ότι «οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και σε θετική τροχιά και νομίζω ότι πάρα πολύ σύντομα θα έχουμε τη διαδικασία της αδειοδότησης η οποία μετά από 25 χρόνια θα βάλει επιτέλους τάξη σε ένα τηλεοπτικό τοπίο, εφαρμόζοντας όχι κάποια επαναστατική ρύθμιση, αλλά εφαρμόζοντας το αυτονόητο, δηλαδή όποιος εκπέμπει πρέπει να έχει νόμιμη άδεια», τονίζοντας μάλιστα ότι «αυτό αποτελεί και μία δέσμευση της κυβέρνησης σε σχέση με την εφαρμοζόμενη συμφωνία με τους εταίρους, άρα νομίζω ότι όλα τα πράγματα θα εξελιχθούν κατά το σχεδιασμό».

Όσον αφορά το… σκόπελο του ΕΣΡ που είναι αρμόδιο για την έγκριση των αδειών ο Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στην απαραίτητη διαδικασία εκλογής των μελών του μέσα από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, υποστήριξε ότι «Νομίζω ότι είναι σε πολύ καλή τροχιά. Ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης, έχει εργαστεί άοκνα για να διαμορφωθούν οι όροι της συναίνεσης μέσα σε όλο το πολιτικό σύστημα. Είναι αρμοδιότητα της Βουλής η συγκρότηση του ΕΣΡ. Πιστεύω και ελπίζω ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα συμβάλει ούτως ώστε αυτό το πράγμα να τελεσφορήσει πάρα πολύ σύντομα», τονίζοντας όμως με νόημα ότι «Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα νομοθετικά εργαλεία ούτως ώστε αυτό το πράγμα να μην βαλτώσει και να πάμε γρήγορα στις διαδικασίες της διαγωνιστικής», προειδοποιώντας έτσι εμμέσως τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση έχει έτοιμο «Plan B» για να προχωρήσει στην αδειόδοτηση.

Χαρακτηριστικά όμως των σχεδίων της κυβέρνησης είναι και όσα είπε ο Νίκος Παππάς στον Κώστα Αρβανίτη για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που φαίνεται να απολαμβάνουν τα τηλεοπτικά κανάλια από τις τράπεζες για τις οφειλές τους και ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι «Οι επιχειρηματίες των Μέσων Ενημέρωσης θα πρέπει να αντιληφθούν ότι όποιος θέλει να ασχοληθεί επιχειρηματικά με αυτόν τον κλάδο θα πρέπει να καταβάλει και τα αντίτιμα, να βάλει το χέρι στην τσέπη και να πληρώσει αυτά που πρέπει να πληρώσει. Αυτό νομίζω ότι έχει αρχίσει και γίνεται αντιληπτό στη μιντιακή και πολιτική Ιερουσαλήμ, ότι περνάμε σε μία καινούργια φάση και ότι ο καθένας και τα πολιτικά κόμματα αλλά και οι επιχειρηματίες, παλιοί ή καινούργιοι, έχουν αντιληφθεί ότι στο νέο τοπίο οι κανόνες θα εφαρμόζονται», υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «η δική μας κυβέρνηση αυτές τις κινήσεις δεν τις κάνει για να επηρεάσει το περιεχόμενο των ειδήσεων. Επειδή ακούγεται μία κριτική ότι ασκούμε πιέσεις, ότι εκβιάζουμε, δεν είναι αυτή η φιλοδοξία μας».

Είναι σαφές ότι με την πρώτη του συνέντευξη τον καινούργιο χρόνο ο Νίκος Παππάς θέλησε να στείλει για ακόμα μία φορά το μήνυμα στους παλιούς ή καινούργιους επιχειρηματίες των Μέσων Ενημέρωσης πως επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μπει τάξη στη «μιντιακή Ιερουσαλήμ». Κάτι που η κυβέρνηση που θα κλείσει σε λίγες ημέρες έναν χρόνο από τότε που ανέλαβε για πρώτη φορά την εξουσία υποστήριξε έντονα κατά την προεκλογική της περίοδο θέτοντας σε προτεραιότητα την εφαρμογή του νέου ραδιοτηλεοπτικού χάρτη…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε