Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Αλλάζουν όλα στο κέντρο της Αθήνας – Πεζόδρομοι παντού!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι πεζοδρομήσεις θα πέσουν… βροχή στο κέντρο. Η αρχή θα γίνει με δυο δρόμους στυην καρδιά του εμπορικού κέντρου. Από αυτό το Σάββατο οι οδηγοί που θα κινηθούν στην περιοχή θα πρέπει να αλλάξουν… συνήθειες.

Συνολικά είναι οκτώ οι δρόμοι που θα αλλάξουν μορφή και θα πεζοδρομηθούν. Η αρχή γίνεται από τις οδούς Καϊρη και Βύσσης.

Οι οδηγοί για να αποφύγουν την ταλαιπωρία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από το ερχόμενο Σάββατο η διέλευση του εμπορικού τριγώνου προς την οδό Αθηνάς θα γίνεται μόνο από τις οδούς Μητροπόλεως και Καραγιώργη Σερβίας. Η οδός Χρυσοσπηλιωτίσσης από το ύψος της Πραξιτέλους θα είναι κλειστή.

Με την αλλαγή αυτή μια έκταση 110 στρεμμάτων παραδίδεται ουσιαστικά στους πεζούς σε μια προσπάθεια να αλλάξει μορφή η περιοχή και σιγά, σιγά να μείνουν ελάχιστοι δρόμοι για τα αυτοκίνητα.

Αν και η αρχή γίνεται Πρωταπριλιά, δεν είναι ψέμα, ο τελικός στόχος είναι να αλλάξει πλήρως η χρήση των δρόμων στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Αθηνάς, Ευριπίδου, Πραξιτέλους, Λέκκα, Αθηναϊδος και Αγίας Ειρήνης.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε