Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Φριχτός θάνατος για τον Πορφύριο Παπαρούπα! Κάηκε ζωντανός στην εκκλησία!

Πηγή φωτό: Εφημερίδα Espresso
Πηγή φωτό: Εφημερίδα Espresso

Μια αναμμένη θερμάστρα ήταν η αιτία για να βρει τραγικό θάνατο ο εφημέριος της Ενορίας του Αγίου Σάββα στα Γλυκά Νερά, αφού εγκλωβίστηκε στις φλόγες που τύλιξαν χθες το απόγευμα το αρχονταρίκι του ναού! Ο Πορφύριος Παπαρούπας στο παρελθόν είχε καταγγελθεί από γυναίκες για παρενόχληση και είχε απαλλαγεί από την Δικαιοσύνη.

Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο δεν κατάφεραν να σώσουν τον άτυχο αρχιμανδρίτη Πορφύριο Παπαρούπα, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος όταν κατασβέστηκε η μεγάλη πυρκαγιά στο αρχονταρίκι, ακριβώς δίπλα από τον Ναό που ιερουργούσε.

Η τραγωδία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ο ιερέας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και συχνά είχε λιποθυμικά επεισόδια. Ίσως ένα τέτοιο υπέστη χθες το απόγευμα και ενδεχομένως να έπεσε πάνω στην θερμάσρα, αναποδογυρίζοντάς την, με αποτέλεσμα οι φλόγες να τυλίξουν τα ράσα του και να επεκταθούν σε όλο τον χώρο.

Πηγή φωτό: Εφημερίδα Espresso

Ο ιερέας είχε μετεατρέψει σε “στέγη” αγάπης για τους φτωχούς ενορίτες του το αρχονταρίκι όπου έμελλε να βρει τραγικό θάνατο. Σύμφωνα με πιστούς, σε καθημερινή βάση μοίραζε τρόφιμα, ενώ τις Κυριακές μετά την Θεία Λειτουργία συγκεντρώνονταν εκεί άποροι για να φάνε μαζί του τα φαγητά που μαγείρευε ο ίδιος ο αγαπημένος τους εφημέριος.

Η βοήθεια σε τοξικομανείς

Παράλληλα, ο πατήρ Πορφύριος Παπαρούπας βοηθούσε και τους τοξικομανείς της περιοχής, κατορθώνοντας να απομακρύνει πολλούς από αυτούς από την κόλαση των ναρκωτικών και των παράνομων ουσιών και να τους οδηγήσει στον δρόμο του Θεού και της Εκκλησίας.

Εξάλλου, μόλις έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν, δεκάδες κάτοικοι της ενορίας συγκεντρώθηκαν έξω από την εκκλησία του Αγίου Σάββα, θρηνώντας για τον ξαφνικό χαμό του αγαπημένου τους ιερέα.

Το πτώμα του άτυχου ιερωμένου έχει μεταφερθεί στο νεκροτομείο προκειμένου ο ιατροδικαστής να διενεργήσει αυτοψία, σε μία προσπάθεια να ρίξει “φως” στα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία.

Οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Εδώ να σημειώσουμε πως το 1995, ο Πορφύριος Παπαρούπας είχε απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα, καθώς είχε κατηγορηθεί πως είχε ερωτικές σχέσεις με γυναίκες, τις οποίες μάλιστα συναντούσε κατά την διάρκεια της εξομολόγησης.

Συγκεκριμένα οι καταγγέλουσες κατηγορούσαν τον ιερέα (και μετέπειτα Διευθυντή του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου και Γυμνασίου Αθηνών) ότ την ώρα της εξομολόγησης μέσα στον Ναό προέβαινε σε άσεμνες χειρονομίες που δεν συνάδουν με το λειτούργυημά του και συνιστούν σεξουαλική παρενόχληση!

Οι καταγγελίες δεν αποδείχθηκαν ποτέ και ο ίδιος είχε απαλλαγεί, τόσο σε πρώτο, όσο και σε δεύτερο βαθμό. Μάλιστα, τα σχετικά βουλεύματα παρέπεμπαν στο εδώλιο τους μηνυτές του ιερωμένου, προκειμένου να δικαστούν για συκοφαντική δυσφήμηση.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε