Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέο σκηνικό έντασης στα Ίμια στήνουν οι Τούρκοι! Έστειλαν κομάντος και τον αρχηγό του Στρατού!

Νέο σκηνικό έντασης στα Ίμια στήνουν οι Τούρκοι! Έστειλαν κομάντος και τον αρχηγό του Στρατού!

– Δυο μέρες πριν συμπληρωθούν 21 χρόνια από την κρίση των Ιμίων, οι Τούρκοι επιχειρούν να προκαλέσουν ξανά
– Τουρκική πυραυλάκατος επιχείρησε να προσεγγίσει τα Ίμια το πρωί της Κυριακής
– Στο τουρκικό σκάφος επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων
– Άμεση η αντίδραση από πυραυλάκτο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού
– Δείτε φωτογραφίες από την τουρκική πρόκληση που έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο του τουρκικού Στρατού!

Τουρκική πρόκληση στα Ίμια, παραμονές της θλιβερής επετείου, με Τούρκους βατραχανθρώπους, φουσκωτά και επικεφαλής τον αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, Χουλούσι Ακάρ! Οι Τούρκοι στήνουν νέο σκηνικό έντασης στο Αιγαίο, με επίκεντρο ξανά τις βραχονησίδες των Ιμίων. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως στις 31 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 21 χρόνια από την κρίση των Ιμίων, αλλά η νέα πρόκληση φαίνεται να συνδέεται και με την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδόσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατηγορούνται από την Άγκυρα για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Η θρασύτατη πρόκληση στην περιοχή των Ιμίων ήρθε το πρωί της Κυριακής (29.01.2017) όταν οι Τούρκοι έστειλαν φουσκωτά με Τούρκους βατραχανθρώπους. Όπως επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με το OnAlert.gr από πηγές του ΓΕΕΘΑ, 2 φουσκωτά σκάφη εντοπίστηκαν στις 11:40 το πρωί να προσεγγίζουν την συγκεκριμένη περιοχή προερχόμενα από τις ακτές της Αλικαρνασσού.

Δείτε video από την τουρκική πρόκληση

Και από την επίσκεψη του αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε ναυτική βάση

Η πυραυλάκατος “Κραταιός” του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έσπευσε στο σημείο και μέσω ασυρμάτου κάλεσε τους Τούρκους να αποχωρήσουν από την περιοχή. Το περιστατικό έληξε μέσα σε λίγα λεπτά αλλά δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού παραμένουν στο σημείο.

Μέσα στο τουρκικό σκάφος βρισκόταν και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Hulusi Akar. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η ένταση διήρκεσε μισή ώρα, πριν το σκάφος που μετέφερε τον Τούρκο στρατηγό επιστρέψει στην Αλικαρνασσό. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες, ότι ο αρχηγός του τουρκικού στρατού έκανε και πτήση με ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια.

Χαρακτηριστικό του σκηνικού έντασης που θέλουν να “στήσουν” στα Ίμια οι Τούρκοι, το γεγονός πως τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα όσα έγιναν στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τις ελληνικές βραχονησίδες! Και όχι μόνο αυτό: αργότερα, στη σελίδα του αρχηγείου των Ενόπλων δυνάμεων, ανέβηκε σειρά φωτογραφιών από την παρουσία του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων και των αρχηγών του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού στην πυραυλάκατο που παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και έφτασε ως τις βραχονησίδες των Ιμίων!

Δείτε τις φωτογραφίες

Σύμφωνα με το haberturk.com, σε γραπτή του δήλωση ο στρατηγός Ακάρ, επισκέφτηκε το πρωί της Κυριακής τη ναυτική βάση Ακσαζ και μαζί με αξιωματικούς του στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας και του Ναυτικού και στη συνέχεια μετέβει συνοδεία δυο τουρκικών πολεμικών σκαφών στην περιοχή των Ιμίων.

Φωτογραφίες: haberturk.com, hurriyet.com

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε