Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο πόνος του Μίκη Θεοδωράκη για τα “γερόντια που λιώνουν στις ουρές για ένα πιάτο φαΐ”

Ο πόνος του Μίκη Θεοδωράκη για τα “γερόντια που λιώνουν στις ουρές για ένα πιάτο φαΐ”

“Αισθάνομαι πολύ άβολα που γίνονται αφιερώματα στην μουσική μου και ακούγονται τα τραγούδια μου σε μια εποχή που κυριαρχείται από τον μεγάλο πόνο των γερόντων, που λιώνουν στις ουρές για ένα πιάτο φαί” ανέφερε σε δήλωσή του ο Μίκης Θεοδωράκης με αφορμή εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του στο Μέγαρο Μουσικής.

Ενενήντα χρόνια ζωής έκλεισε την Τετάρτη ο κορυφαίος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης και προς τιμήν του διοργανώθηκε μια εκδήλωση-αφιέρωμα με αγαπημένα τραγούδια  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όμως δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί.
Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν μπόρεσε τελικά να παρευρεθεί στην τιμητική εκδήλωση, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν και προτίμησε να αποφύγει στην ταλαιπωρία.

Ωστόσο, έστειλε μήνυμα στο οποίο εξέφραζε τις ευχαριστίες του προς το Μέγαρο Μουσικής και όσους συνέβαλλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

«Για μένα, η εκδήλωση αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή και μου δίνει μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Δυστυχώς, λόγοι ανώτεροι της θελήσεως μου με εμποδίζουν να παρευρεθώ παρά το ότι το επιθυμούσα πολύ

Βεβαίως, όπως είπα και πρόσφατα αισθάνομαι πολύ άβολα που γίνονται αφιερώματα στην μουσική μου και ακούγονται τα τραγούδια μου σε μια εποχή που κυριαρχείται από τον μεγάλο πόνο των γερόντων, που λιώνουν στις ουρές για ένα πιάτο φαί. Είναι επόμενο να αισθάνομαι ντροπή. Ειδικά εγώ που, ενώ, κουβαλάω στην πλάτη μου τα ίδια χρόνια, έχω το προνόμιο, την ίδια στιγμή, να απολαμβάνω, τη μεγάλη χαρά ενός ανθρώπου της τέχνης που βλέπει το έργο του να παρουσιάζεται μπροστά στο κοινό.
Το μόνο που με παρηγορεί είναι ο συμβολισμός από την συνύπαρξη μέσα στον ίδιο λαό του πόνου και της ελπίδας αλλά και της βεβαιότητας ότι, κάποτε, ο πόνος θα εξαλειφθεί ενώ η ελπίδα θα γιγαντωθεί και θα γίνει πραγματικότητα. Γιατί η ελπίδα είναι αυτή που θριαμβεύει πάντοτε, όταν έχει κανείς μέσα του αληθινή πίστη στον άνθρωπο και στη ζωή.

Σας ευχαριστώ όλους. Αθήνα, 29-7-2015».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε