Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Βρέθηκε ο 11χρονος Διονύσης: Η… “παράδοση” στην πλατεία Αττικής και ο ρόλος της θείας του

Βρέθηκε ο 11χρονος Διονύσης: Η… “παράδοση” στην πλατεία Αττικής και ο ρόλος της θείας του

– Όλο το χρονικό του εντοπισμού του 11χρονου Διονύση
– Το ανήλιο αγόρι είχε εξαφανιστεί στις 30 Αυγούστου από το νοσοκομείο Παίδων
– Ο μικρός με δάκρυα στα μάτια παρακαλεί να τον αφήσουν να μείνει με τη θεία του
– Στην Ασφάλεια το παιδί και η γυναίκα

Πολλοί φοβήθηκαν για το χειρότερο. Ένα 11χρονο παιδί, ο μικρός Διονύσης είχε εξαφανιστεί χωρίς κανείς να καταλάβει πως από το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Στο κέντρο φιλοξενίας του νοσοκομείου έμενε τις ημέρες πριν εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Όμως, το τέλος ήταν αίσιο. Την Πέμπτη, το παιδί βρέθηκε και είναι ασφαλές. Όλα έγιναν μετά τις συντονισμένες έρευνες των ανδρών του τμήματος αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τα στοιχεία της θείας του 11χρονου, η οποία τον είχε επισκεφτεί το Παίδων λίγη ώρα πριν το παιδί εξαφανιστεί. Είναι η γυναίκα με την οποία ο μικρός Διονύσης φάνηκε να έχει μεγάλη οικειότητα όταν την είδε στο νοσοκομείο.

Η γυναίκα μένει στον καταυλισμό των Ρομά στον Ασπρόπυργο. Μη θέλοντας να προκαλέσουν αναστάτωση και προβλήματα οι αστυνομικοί, τηλεφώνησαν στη γυναίκα και της ζήτησαν να επιστρέψει το παιδί στις αρχές, τονίζοντας της πως υπάρχει εισαγγελική εντολή.

Η γυναίκα συμφώνησε και έτσι το πρωί της Πέμπτης πήρε το λεωφορείο και πήγε στην πλατεία Αττικής, όπου την περίμεναν δυο αστυνομικοί. Παρέλαβαν το παιδί και μαζί με τη γυναίκα το μετέφεραν στο τμήμα Αναζητήσεων.

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι δεν απήγαγε το παιδί αλλά το είδε ξαφνικά στην πόρτα της, λίγο αφού το είχε επισκεφτεί στο νοσοκομείο.
Ο μικρός είναι καλά στην υγεία του (θα μεταφερθεί πάντως στο Παίδων για τις απαραίτητες εξετάσεις) και δεν θέλει να αποχωριστεί τη θεία του. Με δάκρυα στα μάτια ζητάει να μείνει μαζί της.

Το τραγικό περιστατικό

Στις αρχές του καλοκαιριού, ένα περιστατικό σημάδεψε το μικρό αγόρι. Ο 11χρονος Διονύσης, είχε μπει σε ένα αγροτικό αυτοκίνητο και κατά λάθος είχε λύσει το χειρόφρενο. Το αυτοκίνητο ακυβέρνητο κύλησε στην κατηφόρα, με αποτέλεσμα να παρασύρει και να σκοτώσει ένα παιδάκι 1,5 έτους, την ξαδελφούλα του, την ώρα μάλιστα που στο τιμόνι του ακυβέρνητου αγροτικού καθόταν ο ίδιος ο Διονύσης.
Το παιδί έπαθε σοκ από το θάνατο του ανήλικου, ενώ ξεσηκώθηκε θύελλα από τους γονείς του θύματος, στο καταυλισμό των Ρομά στην Γαστούνη.

Με την υπόθεση του 11χρονου Διονύση ασχολήθηκε η Πρόνοια, με αποτέλεσμα οι Κοινωνικοί Λειτουργοί που ανέλαβαν να διερευνήσουν την περίπτωση του 11χρονου, να διαπιστώσουν πως το περιβάλλον που μεγαλώνει είναι παντελώς ακατάλληλο για ένα παιδί και μάλιστα στην πιο τρυφερή του ηλικία, παρά το γεγονός ότι τόσο ο παππούς του όσο και η γιαγιά του με τις δυνάμεις που διέθεταν προσπαθούσαν για το καλύτερο. Έτσι, βρέθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας του νοσοκομείου Παίδων.

Τι έγινε τα τελευταία λεπτά πριν εξαφανισθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί της Κυριακής, επισκέφθηκε τον μικρό Διονύση ένα ζευγάρι που δήλωσαν συγγενείς του μικρού. Δεν είπαν τον βαθμό συγγένειας που είχαν με τον Διονύση, ωστόσο οι υπεύθυνοι τους άφησαν να τον δουν αφού το παιδί έδειξε απίστευτη οικειότητα. Όπως περιγράφουν μάλιστα ο μικρός έτρεξε προς την γυναίκα και έπεσε στην αγκαλιά της.

Το ζευγάρι κάθισε αρκετή ώρα με τον μικρό Διονύση και έφυγε στις 13.30 το μεσημέρι της Κυριακής. Πέντε λεπτά αργότερα, το παιδί ζήτησε να πάει στην τουαλέτα και χάθηκε!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε