Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: “Η ψυχή του αναζητεί δικαίωση”

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου του 2017, από την ημέρα που ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός στα Εξάρχεια.

«Εννέα χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τους Ειδικούς Φρουρούς Ε. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη, η ψυχή του Αλέξανδρου αναζητεί δικαίωση». Αυτό επισημαίνουν ο Νίκος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Συνήγοροι της οικογένειας του 15χρονου μαθητή, σε κοινή δήλωση τους, ενόψει της αυριανής επετείου. Της “μαύρης” ημέρας, δηλαδή, που ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έχασε τόσο άδικα την ζωή του.

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: “Η δίκη διεξάγεται σε καθεστώς πλήρους παρασιώπησης”!

Οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου επισημαίνουν το εξής: Ότι η δευτεροβάθμια δίκη για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή από τα πυρά του Επαμεινώνδα Κορκονέα διεξάγεται εδώ και ένα χρόνο «σε καθεστώς πλήρους παρασιώπησης».

Συγκεκριμένα, επισημαίνουν πως η δικαίωση της ψυχής του 15χρονου μαθητή θα έρθει: «Όχι μόνο με την επικύρωση της πρωτόδικης καταδίκης των ενόχων, την οποία αξιώνει η οικογένεια του Αλέξανδρου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, σε μια δίκη που εδώ και ένα χρόνο γίνεται σε καθεστώς πλήρους παρασιώπησης, με επόμενη δικάσιμο την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017.

Αλλά και με τη διασφάλιση της ζωής και της υγείας όλων των πολιτών απέναντι στην αστυνομική βία, με την παραδειγματική τιμωρία όλων των υπαιτίων για πράξεις αστυνομικής βίας, όσο υψηλόβαθμοι κι αν είναι. Ένα αίτημα επίκαιρο σήμερα όσο ποτέ. Το χέρι του Κορκονέα όπλισε και η προηγούμενη ατιμωρησία. Κι αυτό, καλό είναι να μην το ξεχνάει κανείς».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις