Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ανθούλα Τσουβέλα: Ποια είναι η γυναίκα που έγινε παράδειγμα για τον Γιάνη Βαρουφάκη

Ανθούλα Τσουβέλα: Ποια είναι η γυναίκα που έγινε παράδειγμα για τον Γιάνη Βαρουφάκη

Η Ανθούλα δεν είναι συνηθισμένη στα φώτα της δημοσιότητας. Αλλά η αναφορά και μάλιστα δυο φορές του Γιάνη Βαρουφάκη στο πρόσωπό της, την έκανε… μοιραία talk of the town! Αυτή τη φορά, μιλάει εκείνη για τον υπουργό Οικονομικών.

Η κα Ανθούλα είναι ανάμεσα σε εκείνους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αλλά όπως λέει “στη δουλειά μου πάω κανονικά, δεν μου πάει να αφήσω το πανεπιστήμιο”. Έγινε το πρόσωπο των ημερών αφού ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, την ανέφερε σε δυο συνεντεύξεις του. Η τελευταία την περασμένη Τετάρτη στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Χαίρομαι πάρα πολύ που τον γνώρισα

«Όταν εργαζόμουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ήταν μια καθαρίστρια με το όνομα Ανθούλα. Συχνά χρειαζόταν να δουλεύουμε έως τα μεσάνυχτα. Ενώ το ωράριό της είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα, η Ανθούλα έμενε να καθαρίσει μετά από εμάς και ξεκλείδωνε τις αίθουσες για μας το επόμενο πρωί. Μαντέψτε ποιος απολύθηκε πρώτος συνέπεια του προγράμματος λιτότητας. Η Ανθούλα», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Το NewsIT μίλησε με την κα Ανθούλα Τσουβέλα, μητέρα δύο παιδιών και πλέον γιαγιά αφού απέκτησε το πρώτο της εγγόνι πριν από λίγες μέρες. Αποκάλυψε πολλά για τον Γιάνη Βαρουφάκη και την γνωριμία της μαζί του, μια γνωριμία που μετρά πια σχεδόν 14 χρόνια.

«Τον ξέρω από το πανεπιστήμιο, ενώ μπήκα το 1999 εκείνος ήρθε το 2000», λέει. «Από τότε ήμασταν καλοί συνεργάτες εκείνος έκανε μαθήματα στο μεταπτυχιακό, ήταν καθηγητής των φοιτητών, καθόταν πάρα πολλές ώρες, και εγώ όλη μέρα εκεί μπλέκαμε ο ένας στα πόδια του άλλου», λέει η κυρία Ανθούλα.

Ο ανθρωπιστής κ. Βαρουφάκης

“Αν ξεκινήσω να μιλάω για εκείνον θα μας πάρει μια μέρα” λέει η κα Ανθούλα. Αλλά αν χρειαζόταν μόνο μια λέξη αυτή είναι “ανθρωπιστής”. “Βοηθούσε τον κόσμο, ειδικά τους φοιτητές του. Διέθετε πάρα πολλές ώρες στο πανεπιστήμιο. Είναι ωραίος άνθρωπος και τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν και το λέω μέσα από την καρδιά μου”.

“Ανθούλα δεν είμαι μπαμπούλας”

“Ήταν ο πρώτος καθηγητής που μου επέβαλε να του μιλάω στον ενικό. Με πλησίασε το απαίτησε. «Δεν θέλω να μου μιλάς στον πληθυνιτκό, δεν είμαι μπαμπούλας, δεν είμαι ξένος για εσένα, εδώ μέσα τρώμε 24ώρα θέλω να μου μιλάς στον ενικό. Δεν μου αρέσει ο πληθυντικός, είμαστε ίσοι»”.

Η διαθεσιμότητα

Η κα Ανθούλα έπιασε δουλειά στο πανεπιστήμιο το 1999. Αρχικά ως συμβασιούχος καθαρίστρια. Με το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου η σύμβασή της έγινε αορίστου κι εκείνη επιμελήτρια. Το 2013 όμως ήρθε η διαθεσιμότητα. “Τον περασμένο μήνα έληξε κι αυτή”, λέει. Ακόμη, δεν υπάρχει κανένα νέο για το μέλλον τους. Ας όψονται οι προγραμματικές δηλώσεις και οι… πιέσεις.

“Ελπίζω, όπως όλοι οι συνάδελφοι μου, ότι θα γυρίσουμε στις θέσεις μας. Είμαι αισιόδοξη”, λέει και δεν κρύβει πως “στενοχωρήθηκα πάρα πολύ γιατί μου φέρθηκε έτσι το κράτος μου”.

“Σηκώθηκα ένα πρωί και είπα τέλος θα συνεχίσω την ζωή μου κανονικά. Θα κάθομαι σπίτι μου να κλαίω; Ήμουν και είμαι ακόμα η μοναδική υπάλληλος σε διαθεσιμότητα στην απογευματινή βάρδια, αν δεν πάω εγώ θα κλείσει το κτήριο εξαιτίας μου, δεν μου πάει καρδιά. Μέχρι να κινηθούν οι διαδικασίες θα πηγαίνω να εργάζομαι, αν έρθει κάποιος να με διώξει, θα γυρίσω σπίτι μου”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Η κα ΑΝΘΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε