Ελλάδα

Κορονοϊός: 20.000 κρούσματα στην Αττική σήμερα περιμένει ο Θωμαΐδης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Αττική «βουλιάζει» τις τελευταίες μέρες, με τα κρούσματα να είναι περισσότερα από 10.000 και φαίνεται ότι η κατάσταση δεν αποκλιμακώνεται. Το δείχνουν τα λύματα που φέρνουν δραματικές προβλέψεις και δεδομένα που καταγράφονται πρώτη φορά!

Χαρακτηριστικά της κατάστασης στην Αττική με την εξάπλωση του κορονοϊού θα όσα είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, που δεν απέκλεισε σήμερα (04.01.2022) κιόλας τα κρούσματα να φτάσουν έως και τις 20.000! Η διασπορά πριν από τα Χριστούγεννα ακόμα είναι τρομακτική και με επίκεντρο τους 18 -30!

«Οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί», είπε ο Νίκος Θωμαΐδης στο MEGA.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσα θα είναι τα κρούσματα στην Αττική, αλλά σίγουρα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ και δεν απέκλεισε να ξεπεράσουν και τις 20.000, ακόμα και σήμερα. Δεν απέκλεισε, δε, τα κρούσματα πανελλαδικά να ξεπεράσουν τις 50.000 τις επόμενες μέρες. 

«Η διασπορά ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα δείγματα των λυμάτων και μέσα στην εβδομάδα προ Χριστουγέννων έγινε η πρώτη αύξηση, που κορυφώθηκε το τριήμερο των Χριστουγέννων» σημείωσε ο Νίκος Θωμαΐδης, υπογραμμίζοντας ότι οφείλεται κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 18 – 30 ετών, κάτι που αποτυπώνεται και στην «ταυτότητα» των κρουσμάτων.

   

«Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια πότε θα γίνει η κορύφωση του κύματος, αλλά φαίνεται ότι όπως εξελίσσεται μπορεί να είναι περίπου στις 20 Ιανουαρίου, αλλά μπορεί να έρθει και πιο γρήγορα, γιατί έχει γρήγορη εξέλιξη» συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μετρό Θεσσαλονίκης: Εικόνες από τον σταθμό στην Καλαμαριά που θα λειτουργεί από την Πέμπτη
Η επέκταση προς την Καλαμαριά, με τους πέντε νέους σταθμούς «Νομαρχία», «Καλαμαριά», «Αρετσού», «Νέα Κρήνη» και «Μίκρα», προσθέτει περίπου 4,5 χιλιόμετρα στο υφιστάμενο δίκτυο 
Ο σταθμός του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά
Βασίλειος Δασκαλάκης: «Τα ελληνικά κολέγια αποτελούν καταξιωμένο θεσμό με ιστορία, διεθνείς συνεργασίες και προσφορά στην κοινωνία και οικονομία»
«Επί τρεις δεκαετίες, τα ελληνικά κολέγια προσφέρουν σε χιλιάδες νέους τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν υψηλού επιπέδου σπουδές στην Ελλάδα», τονίζει ο πρόεδρος του «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ» και του BCA College
Students Taking Exam in Classroom Setting. Students in uniforms are seated in a classroom, writing answers during an exam, highlighting focus and academic testing.
Αιγάλεω: Χειροπέδες σε άνδρα για εμπρησμό από πρόθεση – Έβαλε φωτιά με αναπτήρα
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο άνδρας που έχει καταγωγή από το Πακιστάν, προκάλεσε την πυρκαγιά από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση περίπου στις 23:30, χρησιμοποιώντας γυμνή φλόγα και συγκεκριμένα αναπτήρα
Αιγάλεω: Χειροπέδες σε άνδρα για εμπρησμό από πρόθεση – Έβαλε φωτιά με αναπτήρα