Ελλάδα

«Ο πολιτισμός σώζεται μόνο όταν σώζονται οι άνθρωποι» – Συγκέντρωση καλλιτεχνών στο Σύνταγμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εκατοντάδες καλλιτέχνες, δημιουργοί και εργαζόμενοι στον πολιτισμό, φόρεσαν μάσκες και γάντια και συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι έξω από τη Βουλή στο Σύνταγμα.

Με παλμό και βασικό σύνθημα τη φράση του Μπρεχτ ότι «ο πολιτισμός σώζεται μόνο όταν σώζονται οι άνθρωποι», ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημιουργοί, παλαιότεροι και νεότεροι, τεχνικοί θεάματος-ακροάματος, εκπαιδευτικοί σε Ωδεία, σε σχολές χορού, διαδήλωσαν δυναμικά υπέρ της «ισότιμης μεταχείρισης για όλους τους κλάδους στον χώρο του πολιτισμού», την αγωνία τους «μη μείνουν κενό γράμμα οι πρώτες δηλώσεις για στήριξη του πολιτισμού ».

syntagma syntagma

«Τίποτε δεν πάει χαμένο στη χαμένη σου ζωή» τραγούδησε a capella η πλατεία Συντάγματος πίσω από τις μάσκες, μαζί με την Γιώτα Νέγκα και τη Νατάσσα Μποφίλιου.

syntagma syntagma

« Η πανδημία χτύπησε το χώρο της Τέχνης και του πολιτισμού αρκετά πριν τη λήψη των αναγκαίων μέτρων περιορισμού, που επέβαλε η Κυβέρνηση. Από την πρώτη στιγμή καλλιτέχνες και εργαζόμενοι του χώρου συμβάλαμε με την Τέχνη μας και με όλες μας τις δυνάμεις, για να κρατηθεί ψηλά το ηθικό της κοινωνίας. Μείναμε σπίτι, αλλά ΔΕ μείναμε σιωπηλοί!» ανέφερε το προσκλητήριο της συγκέντρωσης που διοργάνωσαν σωματεία εργαζομένων στις Τέχνες (Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα, Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ασφυξία στον Έβρο από τις ουρές των αυτοκινήτων μετά το νέο σύστημα ελέγχων – Αναμονή 10 ωρών στο Τελωνείο
Για την αποσυμφόρηση της κατάστασης από τις 4 λωρίδες που υπάρχουν στην είσοδο της Ελλάδας επιβατικά, επιβατικά λεωφορεία, φορτηγά ψυγεία και φορτηγά, οι 3 δόθηκαν στα επιβατικά και μια στα φορτηγά
Τελωνείο
Νωρίτερα έρχονται τα πρώτα τέσσερα F-35 – Στην Ελλάδα μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης των πιλότων
Πρόκειται για μια option την οποία η Πολεμική Αεροπορία εξετάζει πλέον σοβαρά, καθώς η πρόωρη άφιξη του πρώτου ελληνικού πυρήνα F-35 δεν θα έχει μόνο χαρακτήρα χρονοδιαγράμματος
F-35
Πώς δρούσε το κύκλωμα στην Κρήτη με τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Οι λογιστές και τα εικονικά μισθωτήρια
Τριών εκατ. ευρώ οι επιδοτήσεις που πήραν παράνομα - 22 άτομα έχουν συλληφθεί ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει 116 - Στο επίκεντρο των ερευνών 6 Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων - Δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί με 355.000 ευρώ
Κρήτη: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Οι λογιστές και τα εικονικά μισθωτήρια