Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Το γραφικό χωριό κτισμένο ανάμεσα σε βράχους

Το γραφικό χωριό κτισμένο ανάμεσα σε βράχους

Αυτό το χωριό είναι ένα ζωντανό μουσείο… Το χωριό Monsanto της Πορτογαλίας αποτυπώνει με τον πιο παραδοσιακό και γραφικό τρόπο την ομορφιά της χώρας.

Σε αυτό το χωριό της Πορτογαλίας, οι γιγαντιαίες πέτρες βάρους τουλάχιστον 200 τόνων η κάθε μία, έγιναν ένα με τα σπίτια. Αντί να μετακινήσουν τους ογκόλιθους προκειμένου να φτιάξουν σπίτια, οι πέτρες έγιναν οι σκεπές, οι τοίχοι ακόμα και τα πατώματα των σπιτιών αυτών των Πορτογάλων.

Χτίστηκε την περίοδο του Μεσαίωνα στην ανατολική Πορτογαλία, κοντά στα σύνορα με την Ισπανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο 758 μέτρων και σύμφωνα με πρόσφατες καταγραφές, φιλοξενεί 800 μόνιμους κατοίκους.

Το Monsanto χαρακτηρίστηκε το 1938 ως «το πιο πορτογαλικό χωριό στην Πορτογαλία», χάρη στην παραδοσιακή και γραφική ομορφιά του που είναι μοναδική σε ολόκληρο τον κόσμο. Από τότε, δεν έχει αλλάξει ούτε λίγο για να προστατευτεί το κάλλος του χωριού που προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες τον χρόνο.

Η πρόσβαση στο μικρό χωριό είναι δύσκολη αφού δεν υπάρχει μέσο μαζικής μεταφοράς που να φτάνει μέχρι εκεί, όμως μια περιήγηση με αυτοκίνητο είναι ανεκτίμητης αξίας…

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=2AbISCgio-o

Πηγή βίντεο: John Bern

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις