Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

43 νεκροί από πτώση αεροπλάνου στο Αφγανιστάν

43 νεκροί από πτώση αεροπλάνου στο Αφγανιστάν
Αεροσκάφος των τοπικών αερογραμμών Ρamir Airways με 43 επιβαίνοντες, κατέπεσε στο Αφγανιστάν…

Κατέπεσε αεροσκάφος με 43 επιβαίνοντες, 38 επιβάτες και 5μελές πλήρωμα, των ιδιωτικών τοπικών αερογραμμών Pamir Airways του Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένα αεροσκάφος που μετέφερε 38 επιβάτες και 5μελές πλήρωμα συνετρίβη κάπου στο Σαλάνγκ Πας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ζεμαράι Μπασαρί. 

Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο κυβερνήτης της επαρχίας Κοντούζ, το αεροπλάνο εκτελούσε το δρομολόγιο από την πόλη Κοντούζ στο βόρειο Αφγανιστάν προς την πρωτεύουσα Καμπούλ και χάθηκε από τα ραντάρ στις 8:00 τοπική ώρα περίπου (06:30 ώρα Ελλάδας) σήμερα το πρωί.

Μεταξύ των 38 επιβατών υπήρχαν έξι ξένοι υπήκοοι, ένας Τούρκος, ένας Πακιστανός και τρεις Βρετανοί, όπως ανακοίνωσε η βρετανική πρεσβεία στην Καμπούλ και ένας Αμερικανός.

Ως αιτία της πτώσης του αεροσκάφους, τύπου Αντόνοφ 24, θεωρούνται οι κακές καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αφγανικού υπουργείου Μεταφορών. Οι κακές δυσμενείς συνθήκες στην περιοχή, οι νεφώσεις και η βροχή, εμποδίζουν τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε