Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ακριβά στοιχίζουν στην Βρετανία η παχυσαρκία και ο αλκοολισμός!

Ακριβά στοιχίζουν στην Βρετανία η παχυσαρκία και ο αλκοολισμός!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.04.2011 | 15:32
Πρώτη δημοσίευση: 21.04.2011 | 15:32

Περισσότεροι από 80.000 Βρετανοί παίρνουν επιδόματα για μακροχρόνιες ασθένειες εξαιτίας της παχυσαρκίας ή του εθισμού τους στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά. H ετήσια δαπάνη για την κυβέρνηση φτάνει τα 7 δισεκατομμύρια λίρες.

Από αυτούς περισσότεροι από 21.200 αλκοολικοί και εθισμένοι στα ναρκωτικά λαμβάνουν επιδόματα για περισσότερα από 10 χρόνια, σύμφωνα με το Τμήμα Εργασίας και Συντάξεων.

Ως μέρος των μεταρρυθμίσεων στο τομέα των κοινωνικών παροχών η βρετανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει να επανεξετάζει την κατάσταση 1,9 εκατομμυρίου ανθρώπων που δεν εργάζονται και λαμβάνουν επίδομα ώστε να ελέγξουν αν είναι σε θέση να επιστρέψουν στην εργασία.

Οι υπουργοί δεσμεύονται να βοηθήσουν τους ανέργους, όμως απειλούν ότι θα επιβάλλουν κυρώσεις εναντίον όσων αποφεύγουν να εργαστούν.

Οι αλλαγές αυτές πάντως είναι πολιτικά επικίνδυνες και ενδέχεται να προκαλέσουν αντιδράσεις από την κοινή γνώμη καθώς αυξάνονται τα ποσοστά ανεργίας, μειώνονται οι κρατικές δαπάνες και η οικονομία της χώρας είναι σε άσχημη κατάσταση.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο