Ειδήσεις ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ CASSINI SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αναβλήθηκε και πάλι για τις 23 Ιουλίου η δίκη της Τιμοσένκο

Αναβλήθηκε και πάλι για τις 23 Ιουλίου η δίκη της Τιμοσένκο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.07.2012 | 15:10
Πρώτη δημοσίευση: 10.07.2012 | 15:09

Δικαστήριο της Ουκρανίας ανέβαλε εκ νέου σήμερα τη δίκη για φοροδιαφυγή της κρατούμενης πρώην πρωθυπουργού της χώρας Γιούλιας Τιμοσένκο, η οποία δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

«Το δικαστήριο έκρινε αδύνατο να εξετάσει την υπόθεση απουσία της κατηγορούμενης», δήλωσε ο δικαστής Κοστιαντίν Σαντόφσκι, ο οποίος όρισε επόμενη δικάσιμο την 23η Ιουλίου.

   Ο ιρλανδός Πατ Κοξ, πρώην πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, ήταν σήμερα παρών ως ευρωπαίος παρατηρητής στο δικαστήριο του Χαρκίβ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου δικάζεται η υπόθεση της Τιμοσένκο, την απελευθέρωση της οποίας ζητεί η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμώντας ότι διώκεται για πολιτικούς λόγους.

   Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας μεταφέρθηκε τον Μάιο από τη φυλακή του Χαρκίβ, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης επτά ετών για κατάχρηση εξουσίας, σε μια κλινική της ίδιας πόλης για να υποβληθεί σε θεραπεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την σπονδυλική της στήλη.

   Πολλοί βουλευτές του κόμματός της, που έφτασαν στο Χαρκίβ χθες Δευτέρα βράδυ, πέρασαν τη νύχτα στην κλινική αυτή για να εμποδίσουν την πιθανή μεταφορά της Τιμοσένκο στο δικαστήριο.

   Περίπου 2.000 οπαδοί της διαδήλωσαν μπροστά από το δικαστήριο κρατώντας φωτογραφίες της πρώην πρωθυπουργού, ενώ ανάλογος αριθμός αντιπάλων της ήταν επίσης παρόντες. Ξέσπασαν μικροσυμπλοκές, όμως η αστυνομία έδωσε τέλος στα επεισόδια.

   Η Τιμοσένκο καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2011 σε κάθειρξη επτά ετών για «κατάχρηση εξουσίας» το 2009, τη χρονική περίοδο που ήταν η πρωθυπουργός της χώρας.

   Στη νέα δίκη η Τιμοσένκο κατηγορείται για φοροδιαφυγή και κατάχρηση δημοσίου χρήματος, τα οποία φέρεται να διέπραξε τη δεκαετία του 1990.


Ιδιαίτερα καταβεβλημένη η Τιμοσένκο - Κόσμος


Σταμάτησε η Τιμοσένκο τη θεραπεία της ως ένδειξη διαμαρτυρίας - Κόσμος   Διαδώστε αυτό το άρθρο