Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αποδεσμεύτηκαν 100 εκ. ευρώ για την αγορά φαρμάκων στη Λιβύη

Αποδεσμεύτηκαν 100 εκ. ευρώ για την αγορά φαρμάκων στη Λιβύη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.08.2011 | 19:58
Πρώτη δημοσίευση: 15.08.2011 | 19:58

Το ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ αποδέσμευσε η Ολλανδια από τους λιβυκούς τραπεζικούς λογαριασμούς που είχε παγώσει, το οποίο τέθηκε στη διάθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την αγορά φαρμάκων για τον λιβυκό λαό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Ένα ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ από τους λιβυκούς πόρους που έχουμε παγώσει αποδεσμεύτηκε ύστερα από αίτημα του ΠΟΥ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Βαρντ Μπεζέμερ.

Το ποσό που αποδεσμεύτηκε αντιπροσωπεύει ένα μέρος των λιβυκών πόρων που η ολλανδική κυβέρνηση είχε παγώσει το Μάρτιο, πρόσθεσε ο Μπεζέμερ χωρίς να διευκρινίσει ποιό είναι το συνολικό ποσό.

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα προς τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Εξωτερικών Ούρι Ρόζενταλ τόνισε: "Λέω πάντα ότι οι κυρώσεις πρέπει να πλήττουν το καθεστώς και όχι το λαό. Αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα: οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Καντάφι που έχουν παγώσει, χρησιμοποιούνται για να σωθούν ζωές λίβυων πολιτών".

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο ΠΟΥ έχει "αναλάβει την επιχείρηση, που αφορά την παροχή "περίθαλψης σε ασθενείς διαβητικούς και καρδιοπαθείς και την προμήθεια χειρουργικού υλικού".

Η βοήθεια θα προωθηθεί "στη Βεγγάζη, τη Μιζουράτα και σε άλλες περιοχές τον έλεγχο των οποίων έχουν οι αντάρτες καθώς και σε περιοχές όπου ακόμη μαίνονται οι μάχες", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.   Διαδώστε αυτό το άρθρο