Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Αποτυχημένος ο Σαρκοζί σύμφωνα με την πλειοψηφία των Γάλλων

Αποτυχημένος ο Σαρκοζί σύμφωνα με την πλειοψηφία των Γάλλων

Το 66% των Γάλλων θεωρεί αποτυχία τα τρία χρόνια προεδρίας του Σαρκοζί.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου σφυγμομετρήσεων Via Voice, μετά την εκλογή του, τα αποτελέσματα “δεν ήταν ποτέ τόσο καταστροφικά”. Το 62% έχει αρνητική γνώμη για τον αρχηγό του κράτους, και μόνο το 35% έχει θετική γνώμη. Η Δημοτικότητα του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν έχει σταθεροποιηθεί στο 47%(+1).

 “Αυτή η δυσπιστία προς τον Νικολά Σαρκοζί οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από τις εκτιμήσεις για τα τρία χρόνια της προεδρίας Σαρκοζί”, δήλωσε ο Φρανσουά Μικέ Μαρτί, του ViaVoice. Το 66% των Γάλλων πιστεύει ότι ο απολογισμός του προέδρου που εκλέχτηκε το 2007 είναι “μια αποτυχία”, ενώ μόνο το 25% διαφώνησε. 

 Οι Γάλλοι του προσάπτουν “κατά προτεραιότητα και μαζικά” την “έλλειψη αποτελεσμάτων” (70%). Η “παρουσία του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης”, στη συνέχεια τίθεται υπό αμφισβήτηση (61%), μετά οι “κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής του” (60%), και τέλος το “προσωπικό του ύφος” (57%). 

Η μείωση της δημοτικότητας του Γάλλου προέδρου προβλημάτισε ορισμένους αξιωματούχους της δεξιάς, που αμφιβάλλουν για την ικανότητα του να κερδίσει τις επόμενες προεδρικές εκλογες το 2012.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Απριλίου μέσω τηλεφώνου σε δείγμα 1.010 ατόμων αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσμού ηλικίας 18 ετών και άνω, με τη μέθοδο των ποσοστώσεων. 

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε