Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Αρνήθηκε ακόμη και να δηλώσει αν είναι αθώος ή ένοχος

Αρνήθηκε ακόμη και να δηλώσει αν είναι αθώος ή ένοχος

Ο Μλάντιτς αρνήθηκε να δηλώσει αθώος ή ένοχος ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία στη Χάγη κι απομακρύνθηκε από την αίθουσα.

 Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σερβοβόσνιων Ράτκο Μλάντιτς αρνήθηκε σήμερα να δηλώσει αθώος ή ένοχος ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία στη Χάγη, όπου εμφανίστηκε.

    Ο Μλάντιτς απομακρύνθηκε από την αίθουσα του δικαστηρίου αφού αρνήθηκε να ακούσει την ανάγνωση του κατηγορητηρίου. Ο Μλάντις επέμενε να ζητεί περισσότερο χρόνο και να εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους που έχει επιλέξει, κάτι που το Δικαστήριο δεν έχει κάνει προς το παρόν δεκτό.

    “Οχι, όχι, δεν πρόκειται να ακούσω καθόλου. Χωρίς τον δικηγόρο μου, δεν θα ακούσω άλλο,” είπε ο κατηγορούμενος βγάζοντας τα ακουστικά της διερμηνείας που φορούσε.

    Ο προεδρεύων δικαστής, Αλφόνς Οριέ, τον είχε προηγουμένως προειδοποιήσει πολλές φορές να σταματήσει να παρακωλύει την διαδικασία.

    Μετά την απομάκρυνσή του από την αίθουσα του δικαστηρίου, το δικαστήριο θεώρησε ότι δηλώνει αθώος, όπως συμβαίνει στην περίπτωση που ο κατηγορούμενος αρνείται να δηλώσει ένοχος ή αθώος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε