Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

“Αστακός” το Μαντάμ Τισό για το κέρινο ομοίωμα του Τραμπ!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας έγιναν σήμερα τα αποκαλυπτήρια του κέρινου ομοιώματος του Ντόναλντ Τραμπ στο μουσείο της Μαντάμ Τισό, έπειτα από τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν σε μια παρόμοια τελετή στην Ισπανία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Φορώντας μπλε κοστούμι και την κόκκινη μεταξωτή γραβάτα των Ρεπουμπλικάνων, ο Ντόναλντ Τραμπ, στην κέρινη εκδοχή του, ποζάρει στην έκθεση του Οβάλ Γραφείου του μουσείου, μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, τον Δαλάι Λάμα και τον Μαχάτμα Γκάντι.

Ορκωμοσία Τραμπ: Ποζάρει, γράφει τον λόγο του, tweetάρει! [pic]

Δείτε τις φωτογραφίες του Reuters

«Η ομάδα μας εργάστηκε σε φρενήρεις ρυθμούς προκειμένου να ταιριάξει εγκαίρως το περιβόητο αστραφτερό μαύρισμά του με το σήμα κατατεθέν, το στυλ των μαλλιών του» ενόψει της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του, δήλωσε ο Έντουαρντ Φούλερ, γενικός διευθυντής του μουσείου Μαντάμ Τισό του Λονδίνου.

«Οι επισκέπτες μας θα τον συναντούν τώρα να στέκεται με αλαζονικό ύφος στον τομέα του Οβάλ Γραφείου… όπου θα μείνει για το υπόλοιπο της διακυβέρνησής του».

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά για την τελετή των αποκαλυπτηρίων έπειτα από μια διαμαρτυρία χθες στη Μαδρίτη, όπου μια γυμνόστηθη γυναίκα, μέλος της φεμινιστικής οργάνωσης FEMEN επιτέθηκε στο κέρινο ομοίωμα του δισεκατομμυριούχου σε ένα μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου Ρόιτερς μετέδωσαν ότι είδαν μια γυναίκα να παραβιάζει τον κλοιό ασφαλείας και να βάζει το χέρι της στον καβάλο του αγάλματος.

Σήμερα δεν σημειώθηκαν ανάλογα περιστατικά στο μουσείο, ωστόσο περιβαλλοντικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στη Βρετανία την Παρασκευή, ανήμερα της ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε