Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Διαβάστε στο Onalert.gr: Πως εκπαιδεύονται οι ΣΠΕΤΣΝΑΖ! Ρώσοι κομμάντο εν δράσει

Την περίοδο του ψυχρού πολέμου, ήταν ο φόβος και ο τρόμος των ανδρών της Βορειοατλαντικής συμμαχίας. Κανείς δεν ήξερε που θα χτυπήσουν και τι θα κάνουν σε περίπτωση σύρραξης της Σοβιετικής Ένωσης με το ΝΑΤΟ.

Η σκληρή εκπαίδευση τους τους έκανε ασυναγώνιστους στις δολιοφθορές. Χτυπούσαν και χάνονταν σαν τη σκιά. Το όνομα Βόισκα Σπιτσιάλνοβο Ναζνατσίνιγια, ή αλλιώς Σπέτσναζ προκαλούσε ρίγος…

Ο ψυχρός πόλεμος ανήκει στο παρελθόν, η Σοβιετική Ένωση δεν υπάρχει πλέον αλλά οι Σπέτσναζ, παραμένουν η ελίτ του Ρωσικού στρατού και θεωρούνται ακόμη εκ των κορυφαίων ειδικών δυνάμεων του κόσμου. Στη Ρωσία λένε ότι είναι η πρώτη και η τελευταία γραμμή άμυνας της χώρας και για να κερδίσει κάποιος τον κόκκινο μπερέ, πρέπει στην κυριολεξία να τον βάψει με το αίμα του στην εκπαίδευση….

Αυτό που θα δείτε είναι ρεπορτάζ από τη Ρωσική τηλεόραση και όχι από κάποια ταινία του Χόλιγουντ. Οι σκηνές με τους στρατιώτες είναι πραγματικές και εκπαιδεύονται σε πραγματικά σενάρια που αφορούν πολιορκία, ομηρία, εξουδετέρωση αντιπάλου και ότι άλλο μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε