Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Εισαγγελική έρευνα για το ύποπτο δέμα στον Μπερλουσκόνι

Εισαγγελική έρευνα για το ύποπτο δέμα στον Μπερλουσκόνι

Σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές βρίσκεται η εισαγγελία της Μπολόνια, καθώς ξεκίνησε η έρευνα για να διαλευκανθεί η υπόθεση της αποστολής του παγιδευμένου με εκρηκτικά πακέτου στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το πακέτο είχε σταλεί μέσω της εταιρίας ιδιωτικών “ΤΝΤ” και εντοπίσθηκε, τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης, σε αεροσκάφος που εκτελούσε εμπορική πτήση από την Αθήνα προς το Παρίσι. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μπολόνια, όπου και οι Ιταλοί πυροτεχνουργοί, εντόπισαν το πακέτο. Επρόκειτο για ένα βιβλίο, γραμμένο στα ελληνικά, το οποίο ανεφλέγη πριν οι καραμπινιέροι μπορέσουν να το ανοίξουν.

Το αδίκημα το οποίο εξετάζει η έρευνα της εισαγγελίας της Μπολόνια, είναι «προσπάθεια μεταφοράς, στην ιταλική επικράτεια, εκρηκτικού υλικού και οργάνωση επίθεσης με τρομοκρατικούς και ανατρεπτικούς σκοπούς». Με την υπόθεση, ασχολούνται οι εισαγγελείς Μανουέλα Καβάλο και Ενρίκο Τσιέρι, επικεφαλής ειδικής αντιτρομοκρατικής ομάδας.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ξεκίνησαν ήδη όλες οι χημικές αναλύσεις, για να εντοπισθούν τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα ίχνη που μπορεί να βρίσκονται πάνω σε ό,τι απέμεινε από την ανάφλεξη του πακέτου. Το βιβλίο είχε μαύρο εξώφυλλο, ύψος περίπου 10 εκατοστά και από το εσωτερικό του, είχαν αφαιρεθεί πολλές σελίδες, για να μπορέσει να γεμίσει με εκρηκτική ύλη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε