Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Εξαφανίστηκε ο διευθυντής σύνταξης ουκρανικής εφημερίδας

Εξαφανίστηκε ο διευθυντής σύνταξης ουκρανικής εφημερίδας

Χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του διευθυντή σύνταξης που εξαφανίστηκε στις 11 Αυγούστου.

Ο Βασίλ Κλιμέντιεφ, διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας “Noviy Stil” η οποία ασκεί κριτική στις υπηρεσίες δημόσιας τάξης και αναφέρεται σε θέματα διαφθοράς, έχει εξαφανιστεί από τις 11 Αυγούστου, όταν έφυγε από το σπίτι του συνοδευόμενος από έναν άγνωστο άνδρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι δεν αποκλείεται η εξαφάνιση του δημοσιογράφου να έχει άμεση σχέση με τις δημοσιογραφικές έρευνές του, ενώ επισήμανε ότι “έχει αναλάβει προσωπικά” την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ουκρανικός Τύπος είχε υποστεί σοβαρή λογοκρισία και πολλές πιέσεις κατά την δεκάχρονη προεδρία του πρώην πρόεδρου Λεονίντ Κούτσμα, που προήδρευσε έως το 2005, ενώ υπήρξε μια σοβαρή ‘ανάσα’ και ελευθερία κατά την θητεία του κ. Γιούσενκο. Τώρα, υπό την ηγεσία του φιλορώσου κ.Γιανούκοβιτς, υφίσταται εκ νέου πιέσεις που έχουν καταγγελθεί από διάφορες χώρες και διεθνείς οργανώσεις που μάχονται για την ελευθερία του Τύπου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε