Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Εξηγήσεις στη Βουλή θα δώσει η Μέρκελ – Ικανοποιημένος ο Ολάντ

Εξηγήσεις στη Βουλή θα δώσει η Μέρκελ – Ικανοποιημένος ο Ολάντ

Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι παραμένει “πιστή” στις αρχές της αποδεχόμενη τις συμβιβαστικές προτάσεις που στόχο έχουν να βοηθήσουν τις χώρες της ευρωζώνης οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα.

“Πιστεύω ότι επιτύχαμε κάτι σημαντικό, αλλά παραμείναμε πιστοί στη φιλοσοφία μας: καμία παροχή χωρίς αντάλλαγμα”, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος κατά την δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

“Παραμένουμε απολύτως στο προηγούμενο σχήμα: παροχή, αντάλλαγμα, όροι και έλεγχος”, υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα “ευχάριστα αποτελέσματα” που είχαν τα μέτρα τα οποία αποφασίστηκαν χθες τη νύχτα και σήμερα το πρωί.

Η Αγκελα Μέρτκελ θα δώσει εξηγήσεις για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στην ομιλία της στις 18:00 (ώρα Ελλάδας), στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Κοινοβουλίου για την έγκριση του Δημοσιονομικού Συμφώνου και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ΕΜΣ).

Η κυβέρνηση χρειάζεται τις ψήφους των δύο τρίτων της Άνω και της Κάτω Βουλής, οι οποίες ψηφίζουν σήμερα σε ξεχωριστές συνεδριάσεις.

Ακόμη όμως και εάν εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, ο ΕΜΣ δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί άμεσα, καθώς το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, κατόπιν προσφυγής του κόμματος της Αριστεράς, θα χρειαστεί περίπου τρεις εβδομάδες προκειμένου να εξετάσει το θεσμικό πλαίσιο του μηχανισμού.

Διαβάστε

Μόντι προς Μέρκελ: “Θα συμφωνήσεις με τα ευρωομόλογα ή θα συνεχίσουμε να σου… βάζουμε γκολ;” – Όλο το παρασκήνιο της ολονύχτιας Συνόδου Κορυφής

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε