Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εν μέσω πολιτικής κρίσης αύξησαν την περιουσία τους κατά 46%

Εν μέσω πολιτικής κρίσης αύξησαν την περιουσία τους κατά 46%
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.09.2010 | 14:56
Πρώτη δημοσίευση: 02.09.2010 | 14:46

Παρά τη μακρόχρονη πολιτική κρίση που μαστίζει την Ταϊλάνδη, οι 40 πιο πλούσιοι άνθρωποι της χώρας αύξησαν κατά 46% την περιουσία τους, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Forbes.

O πιο πλούσιος άνθρωπος της Ταϊλάνδης, είναι ο ηλικίας 71 ετών, Ντανίν Τσεαραβανόντ, ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αγροτοβιομηχανικής κοινοπραξίας της χώρας, με προσωπική περιουσία 7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι 40 πλουσιότεροι έχουν συνολική περιουσία 36,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η έρευνα έγινε μόλις τρεις μήνες μετά τη χειρότερη πολιτική κρίση στην ιστορία της χώρας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 91 άνθρωποι σε συγκρούσεις μεταξύ στρατευμάτων και αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το πλουσιότερο 20% των κατοίκων της χώρας, κερδίζει το 55% του εισοδήματος της, ενώ το φτωχότερο 20%, μόλις το 4%.

Ο πλούτος του Ντανίν αυξήθηκε πέρυσι κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ τα τρία τέταρτα των μεγιστάνων αύξησαν τις περιουσίες τους χάρις στο χρηματιστήριο που είχε ραγδαία ανάπτυξη παρά την πολιτική αναταραχή.

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης, Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέζ, εξακολουθεί να παραμένει ο πλουσιότερος μονάρχης του κόσμου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με περιουσία 30 δισεκατομμυρίων, στην οποία όμως συμπεριλαμβάνονται τα περιουσιακά στοιχεία του Γραφείου Περιουσίας του Στέμματος.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook