Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ενέκρινε η Μαδρίτη τον προϋπολογισμό λιτότητας του 2013

Ενέκρινε η Μαδρίτη τον προϋπολογισμό λιτότητας του 2013

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις νέες μεταρρυθμίσεις λιτότητας που παρουσίασε σήμερα η ισπανική κυβέρνηση, εκτιμώντας πως τα «φιλόδοξα» αυτά μέτρα συνιστούν ένα «σημαντικό βήμα» για τη χώρα.

“Το σύνολο των μεταρρυθμίσεων που ανακοίνωσαν σήμερα οι ισπανικές αρχές συνιστά ένα σημαντικό βήμα για την εμβάθυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και για να συνεχισθούν οι δρομολογημένες ενέργειες. Αυτό το πακέτο μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνει συγκεκριμένα, φιλόδοξα και καλώς εστιασμένα μέτρα”, ανακοίνωσε ο ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

“Αυτές οι νέες διαρθρωτικές αλλαγές ανταποκρίνονται στις μακροοικονομικές συστάσεις των Βρυξελλών και σ’ ορισμένους τομείς πηγαίνουν και πέρα από αυτές», ανέφερε με ικανοποίηση ο Ρεν στην ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ιδιαίτερα τη σημασία των μεταρρυθμίσεων που αφορούν την αγορά εργασίας και τη δημιουργία μίας ανεξάρτητης αρχής για τον έλεγχο των δημοσιονομικών εξόδων.

«Η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις για να διορθώσει τις μέγιστες ανισορροπίες που απαιτούν μία συνολική λύση. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα αποτελούν ένα σημαντικό συμπληρωματικό βήμα για να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις», προσθέτει.

Διαβάστε

Ξανά στους δρόμους οι Ισπανοί – Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Ραχόι

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε